Register

A password will be e-mailed to you.

Na najnovšej akcii State of Play sme sa konečne dočkali už dlhšie očakávanej ukážky z chystaného sci-fi hororu od štúdia Striking Distance, ktoré nesie názov The Callisto Protocol. Nový trailer nám neukázal iba zábery z hrania, ale odhalil aj dátum vydania.

Už pred pár dňami si redaktori magazínu Game Informer mohli vyskúšať chystaný horor The Callisto Protocol z dielne mladého štúdia Striking Distance, ktoré však vedie skúsený vývojár Glen Schofield, považovaný za jedného z hlavných otcov série Dead Space.

V The Callisto Protocol sa ocitneme na rovnomennom mesiaci Callisto, na ktorom v koži pilota Jacoba Leeho stroskotáme a následne skončíme vo väzení. Avšak už po krátkej dobe hlavný hrdina zistí, že s týmto mesiacom je čosi v neporiadku. Pohybujú sa tu totiž tvory, ktoré vývojári pomenovali ako „Biophage“. Tí v mnohom pripomínajú známych Necromorphov zo série Dead Space, pričom takisto im budeme môcť ustrelovať končatiny, a obmedziť tak ich pohyb.

The Callisto Protocol k nám dorazí takmer v rovnakom čase ako konkurenčný remake prvého Dead Space od EA Motive. Zatiaľ čo tento remake má vyjsť 27. januára 2023, The Callisto Protocol má dátum vydania stanovený na 2. december 2022 na platformách PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S.

Komentuj!