Register

A password will be e-mailed to you.

Na State of Play bola podrobne odhalená aj bojovka Street Fighter 6, ktorá síce vyjde v až v roku 2023, ale vývojári z Capcomu sa s nami v rámci tejto akcie podelili o nové a vcelku zaujímavé detaily.

V poradí už šiesty diel známej bojovkovej série Street Fighter, ktorá odštartovala ešte v roku 1987, sa má vyznačovať novými štýlovými mechanikami, aby sa ich prostredníctvom úplnejšie vyjadrila hráčova kreativita, pričom samozrejme nechýbajú ani nové postavy a alternatívne režimy. Čo sa týka starých známych režimov, tak arkádový mód, online zápasy, tréning, alebo lokálne verzus bitky vďaka svojej popularite zostali nedotknuté. Teraz sú súhrne zahrnuté pod názvom Fighting Ground, kde ich doplní aj dvojica úplne nových režimov nazvaných World Tour a Battle Hub.

World Tour je určený pre jedného hráča, a umožní nám zanechať svoj vlastný odkaz so svojim avatarom. Battle Hub je zase destinácia, poskytujúca nové spôsoby zapojenia komunity, komunikácie a interakcie.

Capcom si po novom zakladá na realistickom spracovaní, ktoré je umožnené vďaka využitiu RE Enginu, na ktorom sú postavené aj také počiny ako Resident Evil 7, Resident Evil Village a Devil May Cry 5. To znamená, že sa môžeme tešiť na množstvo detailov grafickej povahy, vrátane spotenej kože, či napínania svalov. Známy hrdinovia série ako sú napríklad Ryu, Chun-Li a Luke, prešli tiež zmenou designu, pričom sa k nim pridáva nová postava Jamie, prinášajúca vlastný štýl, založený na takzvanom opileckom boxe, vrátane breakdancingu. Nechýbajú ani nové možnosti ovládania.

Street Fighter 6 vyjde v roku 2023 na platformách PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.

Komentuj!