Register

A password will be e-mailed to you.

Väčšina hráčov doposiaľ neprišla na chuť hraniu vo virtuálnej realite, no technológia je stále na začiatku. Prvá generácia PlayStation VR si získala dostatok fanúšikov na to, aby Sony vo vývoji pokračovala a priniesla plnohodnotného nástupcu. Jeho oficiálne oznámenie už prebehlo pred nejakou dobou, no dizajn samotného zariadenia bol doteraz zahalený rúškom tajomstiev. Tomu je ale koniec.

Dnes Sony na PlayStation.Blog prostredníctvom Hideaki Nishina pripravila pre priaznivcov prekvapenie v podobe odhalenia dizajnu PlayStation VR2. Ten, samozrejme, ladí s dizajnovým jazykom PlayStation 5.

Chýbať nebudú maličké znaky charakteristické pre PlayStation, no to je iba detail. Dôležité sú ďalšie dizajnové rozhodnutia, ktoré hráčom používanie spríjemnia. Ako už bolo vopred avizované, zariadenie bude disponovať iba jedným káblom, čo je veľmi vítané oproti predchodcovi. Ako môžete z obrázkov vidieť, headset i ovládače majú zaoblený tvar, čo má evokovať 360° pohľad, ktorý užívateľ nadobudne po nasadení headsetu.

Napriek novým funkciám a zlepšeniam sa podarilo znížiť hmotnosť virtuálnej reality, čo určite ocení každý jeden používateľ, najmä ak má hrať dlhšiu dobu. Okrem toho sme sa dozvedeli o zabudovaní odvetrávacieho systému, ktorý prvej iterácii PS VR veľmi chýbal. Možnosť prispôsobenia veľkosti a následného prítlaku prilby zostala zachovaná, avšak pribudla možnosť nastaviť si pozíciu jednotlivých šošoviek v helme tak, aby to presne vyhovovalo vašim preferenciám a mali ste čo najlepší “výhľad”.. Užívateľský komfort by tým pádom mal byť omnoho lepší, než pri predchodcovi. Ako už bolo spomenuté, váha headsetu bola znížená, a to i napriek tomu, že došlo k zabudovaniu motorčeku, ktorý bude poskytovať spätnú odozvu.

PlayStation VR2 sa nateraz javí ako veľmi dôstojný nástupca PS VR. Vylepšenia by mali nastať asi v každom mysliteľnom ohľade, takže okrem lepšieho používateľského komfortu máme čakať lepší vizuál, 4K HDR, inside-out sledovanie vnútornými kamerami, PlayStation VR2 Sense Technology zahŕňajúci systém spätnej väzby či PS VR2 Sense ovládače zabezpečujúce neuveriteľne hlboký pocit ponorenia sa do hry. Na záver tu ešte máme informáciu, že vývojárske súpravy (devkity) PS VR2 sú už v rukách vývojárov, takže sa možno tešiť na množstvo zaujímavých herných zážitkov.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!