Register

A password will be e-mailed to you.

Posledný mesiac roku 2021 je tu a s ním aj oznámenie poslednej várky PS Plus hier. Novembrová ponuka ešte stále platí, konkrétne do 7. decembra, kedy ju z časti nahradí nová trojica “štandardných” hier. V ponuke totiž zostanú počiny pre PlayStation VR, o tom ale až neskôr.

V prvom rade sa pozrime na “highlight” decembrovej ponuky, ktorým by mala byť looter-slasher záležitosť Godfall, ktorá bola jedným z launchových titulov pre PlayStation 5, hoci nie priamo od Sony. Tento rok nakoniec dorazila aj PS4 verzia, ktorá mala polozabudnutý titul opäť prinavrátiť do povedomia, no to sa jej možno aspoň čiastočne podarí až po zaradení do PS Plus. Menej potešujúce je, že v rámci predplatného bude Godfall: Challenger Edition, ktorá neobsahuje príbehovú kampaň, ale len end game obsah. K dispozícii budú módy Lightbringer, Dreamstones a the Ascended Tower of Trials s tým, že nakoľko vás hra rovno hodí do end game, od začiatku bude mať vaša postava maximálny level, rôzne skilly a poriadne vyzbrojenie. Samozrejme, bude tu i možnosť zakúpiť si upgrade na Deluxe edíciu, ktorá odomkne prístup k príbehovej kampani, no je otázne za koľko peňazí. Pozitívne však je, že hra podporuje cross-play, takže si zahráte naprieč konzolovými generáciami a i s hráčmi, ktorí majú klasickú verziu.

Druhou hrou bude niečo pre všetky vekové kategórie, nakoľko dostaneme možnosť zahrať si za zloduchov z dielne DC Comics. Decembrovú ponuku totiž obohatí aj LEGO DC Super-Villains, ktoré poskytne rokmi overený koncept, a teda množstvo humoru, LEGO kociek, možnosť zahrať si v kooperácií a nespočetne odomykateľných postavičiek. Keďže je Justice League neznámo kde, bude na vás, Justice Syndicate, aby ste chránili planétu pred novými, údajnými superhrdinami. Okrem možnosti vytvoriť si svojho nového superzloducha, samozrejme, nechýba ani možnosť zahrať si za ikony ako Joker či Harley Quinn. Skrátka, štandardná a poctivá LEGO zábava.

Novú trojicu titulov uzatvorí souls-like počin Mortal Shell vo verzii pre PS4. Aby nedošlo k omylu, nejde o enhanced edíciu, ktorá vyšla pre PlayStation 5, no napriek tomu stojí táto soulsovka za vyskúšanie. Mortal Shell je nemilosrdné akčné RPG pre jedného hráča, ktoré otestuje váš zdravý rozum a schopnosť prežiť vo svete, ktorý má najlepšia časy za sebou. Pozostatky ľudstva chradnú a hnijú, no horliví nepriatelia čakajú v ruinách a zľutovanie od nich určite nečakajte. Ponorte sa do tejto atmosférickej cesty, ktorá patrí medzi to lepšie, čo souls-like portfólio ponúka.

Ako som už spomínal vyššie, v ponuke zostanú i v priebehu decembra hru pre virtuálnu realitu PlayStation VR. O nich sa viac dočítate v článku venovanom novembrovej PS Plus ponuke, no iba v krátkosti a pre doplnenie – ide o trojicu hier Until You Fall, The Walking Dead: Saints & Sinners – Standard Edition a The Persistence. Poslený menovaný je navyše možno zdarma updatnúť na edíciu, ktorá nepotrebuje k hraniu virtuálnu realitu, takže ak ste tak neučinili doteraz, je najvyšší čas, nech túto príležitosť zbytočne nepremeškáte.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!