Register

A password will be e-mailed to you.

Ak patríte medzi hráčov, ktorí každodenne (alebo naozaj veľmi často) hrajú titul, ktorý začína slovami “Activision presents a smashing blast from the past! Fasten your seatbelts for a Beenox recreation!”, potom vás poteší, že sa už dnes dočkáte nového obsahu pre svoju obľúbenú hru. Zhruba o 16:00 nášho času totiž v Crash Team Racing Nitro-Fueled odštartuje post-apokalyptická Rustland Grand Prix.

Vianočne ladenú Winter Festival Grand Prix si mnoho hráčov bezpochyby užilo. Nielen kvôli tej správnej atmosfére, no do hry opäť pribudlo množstvo obsahu vrátane piatich nových pretekárov. Na prvý pohľad bude nová Grand Prix čo do počtu noviniek o niečo chudobnejšia, no vynahradí to zasadením, staro-novou výzvou, či vďaka podareným skinom pre postavy.

V prvom rade hru obohatí ďalšia trať, tentoraz nazvaná Megamix Mania. Keď sa na trať pozorne pozriete, uvidíte v nej množstvo odkazov. Napríklad, niektoré časti sú prevzaté z Roo’s Tubes, ibaže zničené apokalypsou. Fanúšikom bude určite dobre známa aj veľká loď, ktorá sa objavila v hre Crash Twinsanity. To nie je všetko, ale načo si kaziť radosť, prípadne prekvapenie z objavovania na vlastnej koži, všakže?

Rustland Grand Prix bude, ako som už spomenul, chudobnejšia, avšak iba čo sa nových pretekárov týka. Oficiálne bol potvrdený jeden nový pretekár, i keď mnohé oficiálne popisky uvádzajú “new characters”. Na 100% však môžete čakať mutanta menom Megamix. Nejde o úplne novú postavu ako bol Hasty, či King Chicken z predošlých sezón, no mnoho hráčov asi netuší, čo je tento tvor zač, prípadne z akej hry pochádza. Nemožno sa tomu čudovať, pretože Megamix si svoju premiéru a doposiaľ i derniéru odbil v Crash Bandicoot: The Huge Adventure z roku 2002, ktorá vyšla exkluzívne pre Nintendo Gameboy Advance. V zásade ide o kombináciu štyroch postáv, konkrétne je to Neo Cortex, N. Gin, Dingodile a Tiny Tiger. S Megamixom sa v spojení s Crash Team Racing Nitro-Fueled spája ešte jedna dôležitá informácia – ide totiž o 50. hrateľnú postavičku. A to už je naozaj skvelý počet.

Zaujímavosťou však je, že na vyššie spomínanej lodi, či na ďalšom mieste na trati je jasný odkaz na mroža Rustyho Walrusa, ktorý sa zatiaľ objavil iba v Crash Twinsanity. Je pre hráčov nachystané prekvapenie? Zatiaľ presne nevieme, no pri rozbore dát z decembrovej verzie hry sa objavila informácia, že nás čakajú v januárovej Grand Prix dve postavy. Tým pádom je tu možnosť, že si bude možno Rustyho odomknúť inak, než štandardným nakupovaním, či jazdením v Grand Prix, podobne ako tomu bolo aj s postavičkou King Chicken, kde ste v Adventure režime museli zozbierať zlaté vajcia roztrúsené po mape. Ostatne, už len samotný názov Rustland Grand Prix odkazuje na túto postavičku. Je tu však aj možnosť, že Rusty do hry pribudne budúci mesiac, aj túto taktiku už vývojári z Beenoxu v minulosti využili.

Jeden zaujímavý poznatok sa týka aj masky Aku Aku, keďže jej nový skin vychádza z podoby, ktorú mal tento Crashov pomocník v hrách Crash of the Titans a Crash: Mind over Mutant. Navyše, Aku Aku nosí v post-apokalyptickom Rustlande kovovú masku, ktorá má pre zmenu podobu jeho diabolského dvojčaťa menom Uka Uka. Vývojári z Beenoxu si naozaj zaslúžia pochvalu za to, ako poctivo prinášajú obsah z predošlých Crash Bandicoot hier do Nitro-Fueled. Na tento remaster skutočne nemôže nik nadávať, že by išlo iba o preleštenie do krajšej grafiky.

Ďalšou novinkou bude nová výzva – Golden Wumpa Hunt. V zásade pôjde o veľmi podobnú výzvu, ako bolo lovenie duchov v halloweenskej Spooky Grand Prix. Lov zlatého Wumpa ovocia však bude mať aj, narozdiel od lovenia duchov, význam. Ak budete “prémiové” ovocie zbierať, za odmenu dostanete Wumpa mince, ktoré možno utratiť v Pit Stope. Samozrejme, v rámci Grand Prix budú aj challenge, ktoré budú priamo súvisieť so získavaním Golden Wumpa ovocia.

Samozrejmosťou budú aj nové vozidlá, skiny pre postavičky, polepy, nálepky a farby na vozidlá, či legendárny polep na vozidlo Champion s tematikou Dr. Neo Cortexa. Tento polep však, podobne ako aj po minulé Grand Prix, získajú hráči, ktorí sa počas aktuálnej Grand Prix umiestnia v Top 5% z celkového počtu hráčov. Aktualizácia na Rustland Grand Prix by sa mala dostať do obehu okolo 16:00 nášho času, takže ak máte chuť na dávku post-apokalyptického pretekania, viete kedy a kde ju nájdete. No a celkom na záver tu ešte máme kompletný prehľad toho, čo Rustland Grand Prix prinesie.

Zdroj: Activision GAMES BLOG

Komentuj!