Register

A password will be e-mailed to you.

Microsoft pokračuje v obrovských nákupoch videoherných spoločností a po ZeniMax Media, pod ktorú patrí aj legendárna Bethesda, sa novým členom Xbox Game Studios dokonca stáva aj legendárna spoločnosť Activision Blizzard. Podľa všetkého ide o najväčšiu kúpu vo videohernej histórii.

Microsoft tak zároveň vlastne získal aj také videoherné štúdiá ako sú Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob, či Treyarch. Tieto štúdiá majú na konte také silné značky ako sú Diablo, Overwatch, Warcraft, Call of Duty, Tony Hawk, Crash Bandicoot, Spyro alebo Starcraft. Aktuálne herné štúdiá, ktoré spadajú pod Microsoft, vidíte na tomto obrázku.

Podľa nezávislých informácii, za túto akvizíciu Microsoft zaplatil takmer 70 miliárd dolárov, pričom na portáli Xbox Wire je uvedené, že akvizícia nie je ešte úplne uzatvorená, pričom dovtedy budú Activision Blizzard a Microsoft Gaming ešte istý čas fungovať nezávisle na sebe ako autonómne štúdiá. Avšak akonáhle bude všetko po právnej stránke hotové, bude sa Activision Blizzard zodpovedať Philovi Spencerovi, generálnemu riaditeľovi hernej divízie Microsoftu.

Samotný Spencer samozrejme nešetril superlatívmi a v príspevku nadšene uviedol, že „Je pre nás neuveriteľne vzrušujúce oznámiť, že spoločnosť Microsoft súhlasila s prevzatím spoločnosti Activision Blizzard. Za mnoho desaťročí si štúdia a tímy, tvoriace Activision Blizzard, vydobyli obrovské studnice radosti a rešpektu miliárd ľudí po celom svete. Sme neuveriteľne nadšení, že máme možnosť spolupracovať s úžasnými, talentovanými a oddanými ľudmi z Activision Blizzard,“

Je zrejmé, že v rámci Xbox Game Pass a PC Game Pass budú v ponuke už aj tituly od Activision Blizzard. Predplatné Game Pass, ktoré má podľa nového oznámenia už 25 miliónov predplatiteľov, tak zrejme zase zásadne posilní, keďže pribudnú nielen nové, ale aj všetky kultové staršie tituly z portfólia Activision Blizzard.

Komentuj!