Register

A password will be e-mailed to you.

Minulomesačná Gasmoxia Grand Prix znamenala pre Crash Team Racing Nitro-Fueled veľkú zmenu. Nie kvôli tomu, že by do hry pribudlo niečo nevídane, avšak bola to posledná Grand Prix. Napriek tomu však vývojári zo štúdia Beenox neukončili prácu na tomto titule a pre fanúšikov majú ešte veľa obsahu. A ten prvý včera dorazil prostredníctvom aktualizácie na verziu 1.20.

Už pri oznámení záverečnej Grand Prix bolo jasné, že prísun nového obsahu bude pokračovať aj naďalej. Vzhľadom na aktuálnu situáciu vonku dokonca počas poslednej Grand Prix narástol počet hráčov, keďže v rámci predposlednej Grand Prix bojovalo o odmenu v PS4 verzii zhruba pól milióna hráčov, záverečná Grand Prix už hostila takmer 900 tisíc hráčov, čo je poriadny nárast.

Po vzore predošlých aktualizácií dorazil nový obsah do hry vo štvrtok popoludní, zhruba o 16:00 nášho času. A hoci mohli pred vydaním updatu niektorí hráči pochybovať o kvalite noviniek, nová porcia obsahu musela pozitívne prekvapiť azda každého priaznivca. Poďme sa teda pozrieť na to, čo všetko do hry po aktualizácii pribudlo.

V prvom rade sa pozrime na postavičky, keďže tu je to skutočne veľmi zaujímavé. Už vopred bolo vďaka analýze zdrojového kódu hry jasné, že sa do hry pozrie Lab Assistant, Baby Cortex a Baby N. Tropy. Tu však nekončíme, i keď už tri postavy sú viac, ako priniesli posledné dve Grand Prix dohromady. Vývojári z Beenoxu pridali vo vianočnej Grand Prix postavičku Rilla Roo, ktorú si môžu pamätať hráči Crash Bash z prvej PlayStation. Na internete však mnoho hráčov kritizovalo nový vzhľad, a tak vývojári priniesli takzvanú “Fixed” Rilla Roo postavičku. Nejde však o re-skin, Fixed Rilla Roo je nutné odomknúť v Pit Stope. V ponuke tak zostane stará i nová verzia Rilla Roo.

Teraz jedna bizarnosť. V zdrojovom kóde Gasmoxia Grand Prix vývojári lákali na postavičku, ktorá by mala byť “dôležitejšia ako Crash, a tak by mala byť hlavnou postavou série”. Fanúšikovia si zbytočne darmo lámali hlavu nad tým, o koho by mohlo ísť, nakoľko to, čo prišlo by neodhadol asi ani najväčší znalec série Crash Bandicoot. Za zvuku fanfár do hry totiž prichádza… chvíľka napätia… železná checkpoint krabica. Vývojári očividne majú radi meta humor. Túto “postavu” však neodomknete v Pit Stop obchode za nazbierané mince. Autori na každú jednu trať v hre ukryli krabicu s logom štúdia Beenox, ktorú musíte rozbiť a keď tak učiníte s každou jednou, železná checkpoint krabica sa objaví medzi pretekármi. Niektoré Beenox krabice sú veľmi dobré schované, takže touto aktivitou, pravdepodobne, nejakú tú chvíľku strávite. Iba menšia nápoveda, Beenox krabicu v prvej úrovni Crash Cove, nájdete na pirátskej lodi. Zvyšok už nechám na vás, prípadne si pomôžte cez YouTube.

To však stále nie je všetko. Ak ste hru pravidelne hrávali a sledovali aj sociálne siete, bezpochyby vám neuniklo, že fanúšikovia pravidelne žartovali o tom, že Geary nedostal za celú dobu žiaden legendárny skin. Vývojári však situáciu sledovali a legendárny skin pre Gearyho si nechali v zálohe pre fanúšikov až do prvého post-Grand Prix obsahu. A najlepšia správa na tom celom je, že skin je úplne zadarmo v rámci balíčka Beenox Pack. Ten okrem skinu pre Gearyho prináša skin pre Crash Bandicoota, Crunch Bandicoota a Dr. Neo Cortexa. Balíček ďalej prináša nové vznášadlo, paintjob na vozidlá, nálepku a aj tematické kolesá, ktoré počas pretekov zanechávajú za vozidlom celkom štýlovú stopu. Ak by ste náhodou nemali Gearyho a Cruncha odomknutého, vďaka Beenox packu ich automaticky obdržíte.

Okrem nových postáv nájdete v Pit Stope aj dve nové vozidlá, konkrétne ide o Neon Hawk lietadlo and Nitro GT motokáru. Okrem toho môžete v Pit Stope nájsť nové legendárne skiny pre postavy, taktiež nové farebné varianty na jestvujúce legendárne skiny postavičiek a samozrejme, aj ďalšie predmety, ktorými si možno upraviť vozidlá. Novinkou je taktiež možnosť obnoviť si ponuku v Pit Stope za pomoc tlačidla na ovládači (štvorec v prípade PS4 verzie), a to až 2 krát behom 24 hodín. Ak vám teda aktuálna ponuka nevyhovuje, môžete si ju obnoviť vy sami a nemusíte čakať na ďalší deň.

Hlavná zmena nastáva v tom, že do hry miesto Grand Prix challenge systému dorazili Wumpa Challenges. Princíp je však veľmi podobný, iba že vám za plnenie nenapĺňa Nitro Bar, ale dostávate Wumpa mince, za ktoré si následne odomykáte obsah v Pit Stope. To znamená, že si vďaka plneniu úloh budete môcť bonusový obsah odomknúť rýchlejšie, než doposiaľ. Challenge sú rozdelené na denné, týždenné a mesačné, takže rýchle challenge zmizli. Mesačné výzvy sú pomerne náročné, pričom poraziť vývojársky Time Trial určite nezvládne každý jeden hráč, je to totiž celkom peklo, ale o tom až o chvíľu.

Okrem lovu zlatého Wumpa ovocia sa do hry vrátil aj lov duchov, avšak iba na trati Nina’s Nightmare. Určite sa v rámci Wumpa challengov objaví aj chytanie duchov, takže potom viete, kde ich hľadať.

Teraz pár slov k najväčšej výzve v Crash Team Racing Nitro-Fueled. Do hry totiž pribudli vývojárske časy v rámci Time Trial pretekov. Ak ste považovali časy Emperora Vela XVII z poslednej Grand Prix za pekelne ťažké, potom sa máte na čo “tešiť”. Vývojárske časy sú totiž poriadne “silná káva” a dajú zabrať aj mimoriadne ostrieľaným hráčom CTRka. Na niektorých miestach je však predsa len vytvorený priestor k tomu, aby ste dokázali vývojárov poraziť. Niektoré časy sú však v porovnaní s časmi Emperora Vela aj o 10 sekúnd rýchlejšie, takže v tomto prípade už asi možno hovoriť o tom, že Crash Team Racing Nitro-Fueled je také Sekiro, prípadne Dark Souls medzi kartingovými pretekárskymi hrami.

Ak ste bojovali o odmenu v rámci predošlých Grand Prix, tak určite viete, že hráči, ktorí sa umiestnili v 5% najlepších hráčov za danú Grand Prix obdržalo ako odmenu Champion motokáru a legendárny polep pre toto vozidlo. Komu sa Champion motokáru doposiaľ nepodarilo odomknúť, bude mať stále šancu, no teraz je postup na zisk tohto vozidla odlišný. Budete totiž musieť poraziť časové výzvy ako Oxida, tak aj Emperora Vela. S tým sa spája aj zisk polepu, ktorý je odmenou za splnenie týchto časoviek.

Je tu ešte jedna menšia novinka. Ak máte chuť na nové farebné varianty pre vozidlá, tak ak vyhráte pohárové preteky (Cup Races) na každej jednej obtiažnosti, odomknú sa vám nové farby pre vozidlá. Ešte jeden bonus nájdete v Options, kde po novom môžete počúvať soundtrack z jednotlivých tratí. Ako môžete vidieť, vývojári z Beenoxu nelenia a fanúšikov zásobili aj teraz skvelým a bohatým obsahom. S terajšou aktualizáciou došlo aj k resetovaniu Online tabuliek s najlepšími časmi, pretože po vydaní bolo v hre niekoľko bugov, ktoré umožňovali preskakovať kolá a dokončiť tak pretek za niekoľko sekúnd. To je z noviniek zatiaľ všetko, na ďalšie sa pozriete opäť o mesiac. Dovtedy, vidíme sa na trati.

Zdroj: Activision Blog

Komentuj!