Register

A password will be e-mailed to you.

Vianočný darček všetkých fanúšikov knižného a herného Geralta z Rivie v podobe seriálovej adaptácie z produkcie Netflixu sa už nezadržateľne blíži, pretože premiéra je naplánovaná za menej ako dva týždne. Tvorcovia nám už umožnili vidieť ukážku, ktorú sme si podrobne rozobrali, aj plagát, no a teraz tu máme ochutnávku jednej z mnohých bojových scén. Ako zatiaľ pôsobí seriálový The Witcher v akčnej polohe? 

Hoci bojových choreografií, či už komornejších, prípadne veľkolepých, bude v prvej sezóne seriálu požehnane, zverejnená ukážka má sotva dvadsať sekúnd, čo môže naznačovať, že autori nechcú prezrádzať príliš veľa. Jej útržky sme totiž mohli vidieť už v prvej veľkolepej ukážke, čiže nejde o exkluzívne zábery, ktoré doposiaľ nikto nevidel. Treba však upozorniť na to, že scéna bola podľa všetkého mierne zostrihaná a upravená, aby ju následne mohli odvysielať priamo v televízii. Mnohí sa totiž čudovali a pohoršovali nad absenciou krvi a strih niektorých pasáži pôsobí akosi stroho. V celom seriáli, ktorý vychádza už 20. decembra 2019, by sa mali objavovať brutálne scenérie, kedy sa krvou rozhodne nebude šetriť, avšak v rámci ukážky nič podobné neuvidíte.

Preto možno pochváliť najmä hudobný sprievod, ktorý znie autenticky a do zasadenia príjemne zapadá. Kamera si udržiava svižné a pomerne kontaktné nasnímanie, pričom Vladimir Furdik, slovenský choreograf, ktorý sa v tomto prípade staral o držanie a narábanie s mečmi, si všetky práce pochvaľoval a hovoril o prítomných bojových scenách v pozitívnom duchu. To súčasne môže znamenať, že väčšina akčných scén bude nasmínaná z blízka, aby sa divák mohol cítiť viac zainteresovane. Samotný Furdík totiž v niekoľkých rozhovoroch mierne kritizoval poslednú sezónu Game of Thrones, kde tvrdil, že mu prekážala absencia detailnejšieho nasnímania. To v praxi môže znamenať, že tu ho vďaka jeho spokojným vyhláseniam možno čakať. Ortieľ nad seriálom bude možné konečne vysloviť už o pár týždňov, no myslíte, že takáto podoba Zaklínača bude sláviť úspech?

Komentuj!