Register

A password will be e-mailed to you.

Zaklínač z produkcie Netflixu bude znamenať pre milovníkov knižného Geralta príjemný predvianočný darček. S príchodom oficiálneho dátumu vydania, ktorý je stanovený na 20. decembra 2019, sa čoraz viac o ambicióznom projekte dozvedáme. Po novom bol predstavený plagát ako aj názvy všetkých epizód prvej, už nakrútenej, série. 

Už nejakú dobu sa vedelo, že prvá sezóna (medzitým bolo potvrdených hneď niekoľko pokračovaní) sa bude skladať z ôsmich samostatných epizód. Ich dĺžka je momentálne neznáma, avšak nakoľko má prvá séria iba osem častí, môžeme sa domnievať, že dosiahnu dĺžku šesťdesiatich minút. Tu sú teda ich samostatné názvy, ku ktorým je pridaný kratší popis:

  • The End’s Beginning. – A monster slain, a butcher named.
  • Four Marks. – We look at a sorceress’s earlier days.
  • Betrayer Moon. – A picky eater, a family shamed.
  • Of Banquets, Bastards, and Burials. – The law of surprise is how one repays.
  • Bottled Appetites. – A fateful meeting, a bard is maimed.
  • Rare Species. – The hunt for a dragon is underway.
  • Before a Fall. – A return to before a kingdom is flamed.
  • Much More. – The Witcher family, as you all like to say.

Je celkom možné, že popisy tak trochu poodhaľujú zasadenie v príbehu, prípadne rovno v stručnosti prezrádzajú, čo sa v danej epizóde bude diať. Samotný plagát nie je najhorší, nedá sa hovoriť o tom, že by bol najoriginálnejší pod slnkom, keďže z tohto hľadiska pôsobí trochu tuctovo, ale minimálne má šancu upútať pozornosť divákov. Ako to nakoniec s celým fantasy projektom dopadne je otázne. Posledný trailer síce nie je bez chýb, no v našom rozbore nakoniec píšeme, že by mohlo ísť o viac než solídnu adaptáciu kníh poľského autora Andrzeja Sapkowského, pričom je zrejmé, že počas nakrúcania sa tvorcovia inšpirovali aj hrami od CD Projekt. Tešíte sa na seriálovú adaptáciu a podarilo sa jej presvedčiť vás o svojich kvalitách, prípadne stále pristupujete k Zaklínačovi od Netflixu s veľkou dávkou skepsy?

Komentuj!