Register

A password will be e-mailed to you.

Na počiatku stála mierne kontroverzná kniha od Robert A. Heinleina, no značku Starship Troopers preslávil predovšetkým kultový film Paula Verhoevena z roku 1997. Neznáma nie je ani fanúšikom videohier, ktoré ďalší rok doplní ďalšia – stratégia s názvom Starship Troopers: Terran Command.

Videohier s tematikou Hviezdnej pechoty už vzniklo viacero. Titul Starship Troopers: Terran Command bude rovnako ako Starship Troopers: Terran Ascendancy z roku 2000 real time stratégiou, pričom o jeho vývoj sa postará mnohým pomerne neznáme štúdio The Aristocrats. Vydavateľom bude pre zmenu Slitherine Software, ktorých portfólio je pomerne obsiahle, no súčasne platí, že nevzbudzuje prehnané očakávania Samotná hra bude, ako inak, inšpirovaná filmovou verziou a vývojári už teraz sľubujú údajne dynamicky generovanú kampaň s obrovskou znovuhrateľnosťou.

Neprekvapivo sa znova chopíte ľudskej rasy, pričom klasické RTS prvky by mali doplniť aj prvky tower defense. To znamená, že zrejme budete musieť brániť pozície a základne, v čom vám pomôže aj terén, vyvýšené priestory a úzke priesmyky. V obrane proti hordám nepriateľov vám, okrem klasickej pechoty, budú pomáhať aj mechovia, rôzne vozidlá, či vznášadlá. Samotní chrobáci by taktiež nemali byť jednotvárni a malo by ich byť viacero druhov. Voči technologickej výhode budú bojovať výhradne momentom prekvapenia a svojimi počtami. Hra bude obsahovať true line of sight, teda uvidíte len to, čo vaši vojaci. Prítomné by mali byť aj občasné dilemy, takže niekedy možno nebudete chcieť poslúchnuť priamy rozkaz od Terranov, čo vás bude stáť rôzne technologické výhody, alebo jednotky. No aj druhá voľba vám môže priniesť výhody.  Ambície nie sú práve najmenšie, no ako to nakoniec dopadne sa dozvieme až niekedy behom ďalšieho roka. Chcete vedieť viac?

Komentuj!