Register

A password will be e-mailed to you.

Známy herný tvorca, otec série Metal Gear Solid a po novom i žánrový experimentátor, Hideo Kojima, dokončil po troch rokoch všetky práce na očakávanom mysterióznom titule Death Stranding, z ktorého nakoniec vznikol simulátor chodenia s dôrazom na príbehové rozprávanie, ktoré je súčasne obohatené o typickú akčnú zložku a manažment inventára. Kojima sa po dokončení prác pomaly začína pozerať na nové projekty a zdá sa, že opätovne pričuchne k hororu. 

Predtým než vznikol problém s Konami a celý projekt bol zrušený, Kojima pracoval na novej Silent Hill hre, kde by hlavného hrdinu stvárnil Norman Reedus. K projektu vyšlo i hrateľné demo, ktoré je považované za dokonalého zástupcu moderného hororu, kde sa tajomstvá tohto kratšieho dema odkrývajú vlastne dodnes. A to ste sa pritom mohli pohybovať iba po niekoľkých chodbách a možnosti ukážky rozhodne neboli najhonosnejšie. Ochutnávka však splnila to, čo by mal správny horor robiť, teda nad očakávania vydesila hráčsku komunitu, ktorá na Playable Teaser, respektíve P.T. spomína dodnes s husou kožou.

Hideo Kojima prostredníctvom Twitter príspevku prezradil, že sa chce zase raz vrátiť k hororu. Žánrové prvky sme mohli nájsť už v jeho nedávnej novinke, ktorá vyšla pod hlavičkou Kojima Productions, avšak tentokrát zrejme pôjde o striktne desivý počin. Sám totiž prehlásil, že plánuje vytvoriť najdesivejšiu hru súčasnosti. Momentálne chce podľa vlastných slov zobudiť svojho hororového ducha a plánuje  pozerať filmy, ktoré jemu prídu strašidelné. Začína s Okom, teda s thajským hororom z roku 2002. Ten údajne pozeral už pred tvorbou P.T., avšak nebol schopný snímku dopozerať.

Keďže herci si spoluprácu s Kojimom pochvaľujú, môžeme sa domnievať, že by taký Norman Reedus, prípadne Mads Mikkelsen radi pokračovali v tvorbe s týmto známym autorom. Samozrejme, všetko závisí od času a dostupnosti, avšak vyzerá to tak, že si toto trio rozumie a preto by bolo zaujímavé vidieť plody ich ďalšej spolupráce. Tak či tak, nadchádzajúcej hry Hidea Kojimu sa dočkáme zrejme až o nejaké tri roky. Nové konzoly zatiaľ nie sú na svete a novinka zrejme vyjde práve na nich, pričom nepôjde o launch titul. Chceli by ste vidieť horor od legendy herného priemyslu?

Komentuj!