Register

A password will be e-mailed to you.

Ak ste skvelí v jednej veci, mali by ste byť skvelí aj vo veciach dvoch . Toto si možno s trochou odľahčenia povedal aj Hideo Kojima. Ten momentálne žne úspech Death Stranding, no vyzerá to tak, že v budúcnosti zabojuje aj na striebornom plátne.

O Kojimovi je známe, že sa nebráni filmovosti vo svojich hrách. Veď napríklad Metal Gear Solid, má také množstvo prestrihových scén, že by vydali na film. Preto nie je prekvapivé, že Hideo Kojima má k filmu pomerne blízko. To potvrdil on sám, pričom dodal, že v budúcnosti sa plánuje s určitosťou venovať tvorbe filmov. Ak vezmeme do úvahy fakt, že vo svojej najnovšej hre využíva viacero známych hercov ako  Norman Reedus, či Mads Mikkelsen, tak nemusí ísť o úplne tŕnistý proces. No či filmový svet ocení jeho vizionárstvo aj na filmovom plátne, ktorému posledné roky dominuje skôr jednoduchšia produkcia, je otázne.

Hideo Kojima inak verí, že budúcnosť patrí streamovaniu, pričom v nasledujúcich rokoch by malo klasické hranie prejsť zmenou. On sám verí v streamovanie filmov a hier na iPadoch, iPhonoch a vlastne kdekoľvek a kedykoľvek. Sila handheldov sa pritom v Japonsku jednoznačne ukazuje, no či to bude platiť aj pre Ameriku, ktorá naopak hodnotí všetko väčšie ako lepšie, ukáže čas.

V každom prípade, Kojima má rozhodne isté skúsenosti s filmom, aj keď nie priamo. No a nové nápady a prístupy rozhodne nie sú na škodu.

Komentuj!