Register

A password will be e-mailed to you.

Séria Mafia patrí medzi to najpopulárnejšie, čo vzniklo v našich končinách a české štúdio Illusion Softworks si pripísalo na svoje konto veľký hit. Vydarila sa aj druhá časť, avšak s Mafiou III to už bolo o niečo horšie. I napriek tomu sa zdá, že Mafia IV je na ceste.

V roku 2002 nám české štúdio Illusion Softworks na čele s Danom Vávrom prinieslo titul hru Mafia: The City of Lost Heaven. Otvorený svet, skvelý český dabing, postavy, ktoré ste si jednoducho zamilovali, či originálne misie ostanú naveky v pamäti hráčov. Nielen o ňom, ale aj o celej sérii, si môžete prečítať v našom špeciáli Zapadnuté prachom, ktorý nájdete na tomto odkaze. Na prvý diel nedajú každopádne mnohí dopustiť ani dnes a hoci americké štúdio Hangar 13 nenadviazalo na túto značku práve ideálne, podľa všetkého už pracuje na ďalšej časti.

Mafia IV nás údajne zavedie do Las Vegas, presnejšie do 70. rokoch dvadsiateho storočia. Hlavnou postavou má byť taliansky mafián, pričom jeho príbeh sa má odohrávať počas jednej dekády, a teda desiatich rokov. Očakáva sa obrovská mapa a dôraz na silný príbeh. Hra údajne nemá obsahovať opakujúce sa, stereotypné misie, ako svojho času Mafia III. Nová Mafia má fungovať na vylepšenom engine, ktorý poháňal aj tretiu časť. Autori inak pracujú na množstve nových mechaník. K dispozícii má byť i kasíno, ktoré bude na úvod v dezolátnom stave a vašou úlohou bude urobiť z neho najväčšie kasíno v meste. Systém budovania tak bude prepracovanejší a hlbší. Záverom iba dodáme, že Mafia IV má byť oznámená v roku 2020 a vyjsť by mala až v roku 2021 na PC a novú generáciu konzol.

Okrem toho je údajne aj vo vývoji aj remaster Mafie II, na ktorom, pravdepodobne, pracuje česká pobočka Hangar 13, ktorá ako jediná nepracuje na novej Mafii. Remaster má poháňať engine z nového dielu, pričom vyjsť by mal na PC a zrejme i na novej generáciu konzol, respektíve na PlayStation 4 a Xbox One.

Komentuj!