Register

A password will be e-mailed to you.

Nedokončeným projektom slávneho vývojára Hideo Kojimu, s názvom P.T. sa už inšpirovalo viacero videohier. Ďalším projektom, ktorý sa tým vôbec netají, je exploratívna hororová adventúra Visage. Ešte v roku 2016 sme vás o nej informovali, avšak teraz sa už môžete sami presvedčiť, či tvorcovia naplnili svoje sľuby.

Visage nás zavedie do obrovského domu, ktorý na svojom mieste stojí už poriadne dlho a za celú jeho históriu v ňom žilo veľké množstvo rodín. Niektoré rodiny tam žili šťastne a bez problémov, zatiaľ čo iné nie, pričom došlo i na násilnú smrť. Vy sa v tomto prekliatom dome ocitnete v osemdesiatych rokoch minulého storočia a vašim cieľom bude preskúmať temnú minulosť strašidelného domu. Rodiny, ktoré tam zomreli, vás budú prenasledovať a budú sledovať každý váš pohyb zo všetkých jeho kútov. Budú sa zahrávať s vašou mysľou alebo vás môžu napadnúť. Prečo vás prenasledujú? Čo sa im stalo? Toto musíte zistiť sami.

Názov je priamo odvodený od pohľadu na jednotlivé úmrtia. To znamená, že do histórie domu sa vžijete tak, že opakovane prežijete momenty z minulosti, každé s vlastným prostredím, dejovým pozadím a vizážou. Len tak dokážete určiť príčinu, prečo v tomto dome niekto žil úplne bez problémov, zatiaľ čo niekto musel zomrieť. Kľúčovým prvkom hrateľnosti je boj o prežitie, pretože v dome ste bezbranní a zároveň musíte svoju postavu udržať pri všetkých zmysloch. Zároveň je nutné vyhýbať sa duchom či démonom, ktorí sa v tomto prostredí, pochopiteľne, zjavujú a pohybujú. Prítomné sú aj náhodné udalosti a voľby, ovplyvňujúce samotný koniec hry.

SadSquare Studio sa, rovnako ako mnoho podobných štúdií, pokúšalo zafinancovať svoj projekt prostredníctvom Kickstarteru. Tam dosiahli svojim konceptom nepochybný úspech, keďže namiesto požadovaných 35,000 dolárov, si odniesli až 120,129 dolárov, pričom ich podporilo až 3,214 backerov. Hra vyšla v predbežnom prístupe na Steame 2. októbra 2018, pričom neskôr má zamieriť aj na PlayStation 4 a Xbox One. Pre tých najodvážnejších hráčov bude k dispozícii aj virtuálna realita.

Komentuj!