Register

A password will be e-mailed to you.

Playable Teaser, známy najmä pod názvom P.T. vyvolal u fanúšikov horroru veľké nadšenie. Zaujímavá ukážka naznačovala príchod titulu Silent Hills, no ako už istotne viete, k jeho vydaniu nedôjde. I keď P.T. vo finálnej podobe neuzrie svetlo sveta, množstvo jeho nasledovníkov určite áno. V prvom rade môžeme spomenúť Allison Road, ktorý na prvý pohľad svojmu vzoru ako keby z oka vypadol. Dnes tu máme ďalší P.T. like horror nazvaný Visage. Ani tentokrát nepôjde o prechádzku ružovým sadom…

Autori titulu Visage netaja “lásku” ku klasikám ako Silent Hill, Phantasmagoria, no taktiež k spomínanému P.T.. Vznik hry je potvrdený, autori potrebovali vyzbierať minimálne 35 000 $ (kanadských, nie amerických dolárov), čo sa im podarilo. Dôkazom je aktuálnych 40 842 $, pričom do ukončenia Kickstarter kampane zostáva 32 dní, takže určite dôjde k splnenie minimálne 3-4 cieľov. Konzolovú verziu a podporu VR možno považovať za “hotovú vec”, uvidíme kam sa kampaň vďaka podpore hráčov dostane. Ďalšie “stretch goals” si môžete pozrieť na priloženom obrázku, no prvé dva-tri sú pre potenciálnych záujemcov určite tie najdôležitejšie.

ciele

Príbehové pozadie viac-menej neprekvapuje, ocitnete sa v rodinnom dome, kde sa odohrali udalosti, ktoré nie sú úplne v zhode s kostolným poriadkom. Dej nás presunie späť do obdobia 80. rokov a Vy, spoločne s hlavnou postavou budete musieť odhaliť záhadu starého domu. Niektoré rodiny, ktoré v minulosti obývali túto rezidenciu zahynuli strašnou a bolestivou smrťou, iné zase naopak, prežili celý život pokojne bez nejakých neprirodzených / nadprirodezných udalostí. Čo spúšťa vražedné besnenie v tomto dome budete musieť zistiť na základe vlastného pátrania.

Ako už je v klonoch / nástupcoch / následovníkovch horroru P.T. zvykom, nedostanete žiadnu výzbroj, vystačiť si budete musieť s vlastnou gurážou a zásobou spodného prádla (to iba pre istotu, ak ste náchylnejší na nečakané nehody). V prípade ak Vás nádejne vyzerajúci horror Visage zaujal, môžete sa pozrieť na 12 minút dlhé gameplay video, ktoré približuje čo od tohto titulu hráč dostane.

Ak všetko prebehne podľa plánu autorov, finálny produkt vypustia do sveta začiatkom roku 2017, konkrétne uvádzajú január. Netreba sa báť, jemne hnilé dievčatko Vám iba chce dať posledný bozk…

6613e21806a846baf94af25c35a4cfc1_original

Zdroj: VG24/7, Kickstarter

Komentuj!