Register

A password will be e-mailed to you.

Beat Saber je český titul, ktorý majiteľov virtuálnych realít z ničoho nič veľmi príjemne prekvapil. Spočiatku možno menej nápadný počin sa okamžite zaradil medzi najlepšie VR hry a majiteľov PlayStation VR určite poteší správa, že od dnešného dňa si budú môcť tento titul zaobstarať aj pre svoju platformu.

Samozrejme, verzia pre PlayStation nebola žiadnym tajomstvom, keďže sa o porte vedelo už od tohtoročnej výstavy E3, no vývoj nakoniec trval o niečo dlhšie, než bolo v pláne. Každopádne, dnes je ten deň, kedy úspešná hra prichádza aj na konzolu od Sony a vy sa tak budete môcť pustiť do tohto rytmického dobrodružstva, ktoré vás premení na rytiera Jedi a navyše zbiera i chválu zo všetkých strán.

Aby však nešlo iba o obyčajný port, autori hry Ján “Split” Ilavský a Vladimír “Loki” Hrinčár do hry pridali niekoľko noviniek.  Konkrétne pôjde o:

  • novú komplexnú kampaň zameranú na každodenné zlepšovanie vašich schopností,
  • nové exkluzívne skladby od umelcov z rôznych kútov sveta,
  • množstvo nových modifikácií,
  • Practice mód, ktorý ponúkne možnosť zvoliť si tempo, takže bude iba na vás či sa oddáte rýchlosti, alebo budete pri pomalšom tempe trénovať svoje schopnosti k dokonalosti.

Aby tých úspechov nebolo málo, táto hra z produkcie českého štúdia Hyperbolic Magnetism, ktorá vznikla pod taktovkou už spomínaných dvoch Slovákov získala okrem skvelých recenzií i nomináciu v rámci The Game Awards, kde sa bude uchádzať o ocenenenie v kategórii Best VR/AR Game. Nebude to mať však jednoduché, nakoľko bude súperiť s hrami ako Astro Bot: Rescue MissionFirewall Zero HourMoss a Tetris Effect. Všetky tieto hry sú vynikajúce, avšak česko-slovenskú stopu má iba Beat Saber. Ak chcete, aby sa o našich končinách na The Game Awards hovorilo, podporte tento počin svojim hlasom na oficiálnej stránke “herných Oscarov”.

Zdroj: tlačová správa, The Game Awards

Komentuj!