Register

A password will be e-mailed to you.

Amanita Design je české štúdio, ktoré sa preslávilo svojimi štylizovanými titulmi Samorost, Machinarium a Chuchel. Nedávno však štúdio vypustilo do sveta informáciu o svojom novom projekte pod názvom Creaks.

Už na prvý pohľad sa Creaks javí v mnohých ohľadoch ako veľmi netradičná hra. Na zverejnených záberoch je vidieť podstatne strašidelnejšiu atmosféru, než mali predchádzajúce počiny tohto štúdia. Dalšou zmenou je samotný žáner. Po prvýkrát v histórii tohto štúdia nebude ich hra point and click adventúrou, ale skôr pripomína logicky ladenú plošinovku.

Slovo „creaks“ sa dá do slovenčiny preložiť aj ako vŕzganie, či praskanie a ako vidieť z práve zverejneného teaser traileru, ide o celkom príhodný názov. Akýsi vystrašený chlapec, bývajúci v pustnúcej a zanedbanej dedine sa vyberie na prieskum a všade okolo neho sa ozýva znepokojujúce praskanie. Celý svet obývajú zvláštne stvorenia a záhadná temná silueta kopíruje hrdinove pohyby. Na Creaks údajne pracuje celý nový tím vývojárov a výtvarníka Radima Jurdu. Ten oslovil aj škótskeho skladateľa Joea Achesona známeho aj pod pseudonymom Hidden Orchestra. Na výsledok ich spoločnej práce si však počkáme až do budúceho roka, kedy by sa Creaks mal objaviť na PC a aj konzolách.

Komentuj!