Register

A password will be e-mailed to you.

Minecraft je fenomén, ktorý zrejme neobišiel takmer žiadneho hráča a vďaka enormnému úspechu mu patrí i umiestnenie v rebríčku najpredávanejších hier všetkých čias. Prestížna značka sa dočkala i príbehového spin-offu od nedávno zaniknutého štúdia Telltale, no toto spracovanie nezožalo príliš veľký úspech. Nedávno sme sa však dočkali teaser traileru, ktorý odprezentoval doposiaľ utajený projekt zasadený do kockového univerza. Ten ponesie názov Minecraft: Dungeons. 

Minecraft nikdy nebol iba o neobmedzenom stavaní akejkoľvek stavieb, príbytkov, či rovno celých miest, ale obsahoval aj akčnejšiu vložku v podobe bojovania. V prípade, že sa vám nechcelo stavať vernú kópiu známeho bieleho mesta Minas Tirith, dovysoka týčiacej sa veže Orthanc alebo niečoho podobne honosného a veľkolepého, bolo vám umožnené hľadať dôležité komponenty, ktoré ste potom pretavovali v žiariace zbroje a zbrane. Následne ste sa mohli pustiť do boja s rozličnými monštrami, čo mnohých často bavilo viac, ako samotné stavanie.

Pokiaľ náhodou patríte k tejto skupine hráčov, potom by ste mali zbystriť pozornosť. V pripravovanom samostatnom titule Minecraft: Dungeons totiž budete prechádzať kobkami plnými protivníkov. Samotný počin by mal obsahovať všetko, čo patrí k hrám spadajúcim do žánru dungeon crawler. Kobky teda budú rozsiahle, nepriatelia sa by sa v nich mali vyskytovať v hojných počtoch,  bežné budú i  smrtiace pasce, a nebudú chýbať ani drahocenné poklady. Prítomná bude, pravdepodobne, aj kooperácia, nakoľko trailer ukazuje niekoľko druhov hlavných hrdinov, ako napríklad lukostrelec, rytier alebo mág. Minecraft: Dungeons by mal vyjsť podľa súčasných informácii iba na PC, no neskoršie vydanie pre aktuálne generáciu konzol by malo byť v podstate samozrejmosťou. Tohto zaujímavo javiaceho sa projektu sa každopádne dočkáme niekedy počas roka 2019.

Komentuj!