Register

A password will be e-mailed to you.

V našom  špeciáli TOP 10 najpredávanejších hier všetkých čias si predstavíme tie najúspešnejšie hry, ktoré predali najviac jednotiek. Samotný rebríček je tvorený výhradne počtom predaných kópií k dnešnému dátumu, pričom informácie sme čerpali z rôznych zdrojov. Poďme sa teda spolu pozrieť na to, ktoré hry sa predávali najviac.

10. Pokémon Red, Green and Blue

V prípade Pokémon Red, Green and Blue sa jedná vôbec o úplne prvú hru  s tematikou Pokémonov, čo do veľkej miery vysvetľuje umiestnenie v tomto rebríčku. Išlo o RPG videné z vtáčej perspektívy, pričom súboje prebiehali na ťahovej báze. Hra vyšla len na platformu Game Boy s tým, že sa k nám dostala už v roku 1996 ako Red and Green. Blue verzia vyšla o rok neskôr ako špeciálna edícia a hra bola dokonca prerobená pre Game Boy Advance ako Pokémon FireRed and LeafGreen. Pôvodná verzia však predala 31 380 000 kópií a v roku 2009 sa dokonca objavila aj v Guinnessovej knihe rekordov nielen ako najlepšie predávané RPG na platforme Game Boy, ale aj ako najlepšie predávané RPG všetkých čias.

9. Wii Sports Resort

V prípade  Wii Sports Resort ide o balíček 12 športových hier v, ktorom sa nachádzajú aj vylepšené verzie športov z pôvodného Wii Sports. Hra vyšla v roku 2009 a neskôr sa začala predávať spolu s jej staršou verziou Wii Sports. Obe hry boli svojho času pribalené k novším konzolám Wii. Sports Resort mal hlavne ukázať nové možnosti zaznamenávania pohybu ovládačov Wii remote a Nunchuk. Čoskoro sa však hra stala veľmi populárnou o čom svedčí aj 33 060 000 predaných kópií a titul tretej najpredávanejšej hry na konzolu Wii.

8. PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS, alebo v komunite hráčov známy len ako PUBG, je v súčasnosti najznámejším Battle Royale titulom. Ak by vám náhodou bol tento žáner cudzí, tak sa v podstate jedná o akčnú multiplayerovú hru. Niekoľko desiatok hráčov vyskočí z lietadla a pristane niekde na mape, kde je ich úlohou nájsť oblečenie, zbraň a náboje, no a jednoducho pozabíjať zvyšných hráčov a získať tak titul víťaza. Jedná sa o také virtuálne Hunger Games. Tento titul sa stal medzi modernou generáciou hráčov obrovským trendom a niet sa tak čo čudovať, že aj jedným z najlepšie predávaných. PUBG sa predalo 35 000 000 kópii, pričom tento mesiac titul oslavuje iba rok od uvedenia na platforme Steam. Práve na Steame je PUBG už dlhodobo v TOP 3 najhranejších hier.

7. Overwatch

Najskôr strategické tituly Warcraft a StarCraft, následne Diablo a MMO World of Warcraft, no a nakoniec Overwatch. Opäť, tak ako aj v prípade PUBG, sa jedná o akčný multiplayer titul v ktorom sa ale zápasí v tímoch. Tým pádom je omnoho viac založený na kooperácii niekoľkých živých hráčov, pričom každý z nich si vyberie hrdinu, ktorý mu svojimi vlastnosťami vyhovuje najlepšie. Dynamická hrateľnosť a zástup rôznorodých hrdinov. To je očividne to, čo hráčom na titule imponuje najviac. Každopádne komunita hráčov stále rastie, a s ňou aj predaje titulu, ktoré momentálne činia 35 000 000 predaných kópii.

6. Mario Kart Wii

Mario prvý a nie poslednýkrát. Mario Kart Wii je ďalšou hrou, ktorá bola vytvorená pre bohaté funkcie zaznamenávania pohybu konzoly Wii. Jedná sa o veľmi úspešný pretekársky titul, ktorý celosvetovo vyšiel v roku 2008. Okamžite si získal milióny fanúšikov, čo mu aj vďaka sile značky dopomohlo k obrovským predajom. Celkovo hra dodnes predala 37 020 000 kópií, čím sa hra zapísala do Guinnessovej knihy rekordov ako najlepšie predávaná závodná hra všetkých čias.

5. Super Mario Bros.

Super Mario Bros. je ďalší titul s Máriom v hlavnej úlohe, ktorý dodnes drží titul napredávanejšej hry všetkých čias s touto známou postavičkou. Vyšiel ešte v roku 1985, i keď na európsky trh sa dostal až o dva roky neskôr. Jedná sa o sequel pôvodného titulu Mario Bros z roku 1983, ktorý bol síce taktiež úspešný, no ani zďaleka tak úspešný ako jeho nástupca. Ten sa totiž stal najpredávanejšou hrou všetkých čias na jedinej platforme a ostal ňou takmer po dobu troch dekád, kým Nintendo nevydal Wii Sports. Hra do dnešného dňa predala 40 240 000 kópií, čo je naozaj slušné číslo.

4. Wii Sports

Štvrté miesto patrí titulu Wii Sports. Ide o balíček 5 športových simulácií, ktoré majú tak ako aj ich nástupca Wii Sports Resort, demonštrovať bohaté schopnosti snímania pohybu ovládaču Wii Remote. Wii Sports vyšiel v roku 2006 a stal sa launchovým titulom konzoly Wii. Hra navyše drží titul najpredávanejšej hry na danej platforme, pričom celkovo predala 82 830 000 kópií.

3. Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto je séria, ktorú snáď netreba nikomu bližšie predstavovať. Mimoriadne očakávané Grand Theft Auto V spôsobilo hneď po vydaní v roku 2013 obrovský rozruch, pričom pokorilo hneď niekoľko svetových rekordov. A to hovoríme len o verziách určených pre PlayStation 3, Xbox 360. Až neskôr boli vydané verzie pre PlayStation 4 a Xbox One a PC hráči sa dokonca dočkali až v roku 2015. Titul sa stal najrýchlejšie predávanou hrou všetkých čias pričom miliardu zarobil už po prvých 3 dňoch od vydania. Hra predala 90 000 000 kópií.

2. Minecraft

Minecraft je jednoznačne najpopulárnejšou sandboxovou hrou súčasnosti. Prvá verzia Minecraftu bola tvorená len jednou osobou a mohli sme si ju zahrať už v roku 2009. V tom istom roku založil autor, Markus Persson, firmu Mojang a začal hru aktívne vylepšovať. Plná verzia Minecraftu vyšla v roku 2011. Pôvodne ste si ju mohli zahrať len na PC, no neskôr vyšli verzie aj pre iOS, PlayStation a Xbox. Neskôr, v roku 2014, zakúpil Microsoft práva na celú značku za horibilnú sumu 2,5 miliardy dolárov. Minecraft však celkovo predal 144 000 000 kópií, takže sa dá povedať, že sa mu to oplatilo.

1. Tetris

Prvé miesto patrí asi neprekvapivo legendárnemu Tetrisu. Úplne prvá verzia Tetrisu vznikla ešte v roku 1984, pôvodne však bola vytvorená iba na testovanie výkonu nového hardwaru. Jeho popularita však išla veľmi rýchlo nahor a napriek jednoduchému konceptu a grafickému štýlu je populárny ešte dnes. Celkovo pôvodný Tetris predal 170 00 000 kópií, čím sa stal aspoň nateraz najúspešnejšou hrou všetkých čias. Gratulujeme.

 

Komentuj!