Register

A password will be e-mailed to you.

Už je tomu takmer 25 rokov od doby, čo sa prvá PlayStation predstavila svetu. V domácom hraní spôsobila revolúciu, keďže ako prvá konzola v histórii prekonala hranicu 100 miliónov expedovaných kusov a umožnila hráčom vychutnať si plne real-time renderované 3D hry v pohodlí domova. A teraz sa legenda vracia.

Eric Lempel, celosvetový viceprezident marketingu PlayStation dnes oznámil návrat prvej PlayStation v novej, zmenšenej verzii. Tá ponesie názov PlayStation Classic, pričom prinesie 20 predinštalovaných hier, ktoré sa s touto konzolou neodmysliteľne spájajú. Medzi týmito hrami budú fanúšikmi milované tituly ako Final Fantasy VIIRidge Racer Type 4Tekken 3Wild Arms a Jumping Flash!. Posledný menovaný titul má dokonca zápis v Guinessovej knihe rekordov, keďže išlo o vôbec prvú plne 3D skákačku v hernej histórii.

Zmenšená konzola je o 45% menšia, než bola jej predloha, no inak PlayStation Classic navodí ten správny retro pocit autentickým vzhľadom, tlačidlami, gamepadmi a balením. Zmena však nastala v pripájaní k zobrazovaciemu zariadeniu, nakoľko klasické cinch pripojenie nahradilo moderné HDMI.

Dlhoročných fanúšikov značky PlayStation dozaista poteší, že im konzola navodí nostalgiu pri hraní hier, ktoré poznajú a milujú, no zároveň ide o skvelú príležitosť pre hráčov, ktorí túto konzolu minuli, aby si vychutnali PlayStation zážitok, s ktorým sa to všetko začalo. PlayStation Classic bude dostupná za odporúčanú cenu 99.99€ už 3. decembra tohto roku. Dátum nie je náhodný, pretože 3. decembra roku 1994 odštartoval predaj prvej PlayStation v Japonsku.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!