Register

A password will be e-mailed to you.

Japonské štúdio Sega je známe svojimi netradičnými bojovými titulmi. Stačí spomenúť dlhoročnú sériu Yakuza, ktorej príbeh bol v marci tohto roku ukončený šiestym dielom s názvom Yakuza 6: The Song of Life. V ten istý mesiac však Sega v krajine vychádzajúceho slnka vydala ešte jeden bojový titul, konkrétne hovoríme o netradične javiacom sa počine Fist of the North Star: Lost Paradise. Ten si u tamojších hráčov vyslúžil veľmi dobré hodnotenia a dokonca svojimi predajmi v prvom týždni prekonal i úspešný Monster Hunter: World z dielne štúdia Capcom. Fist of the North sa nedávno dočkal nového traileru, ktorý prezradil dátum vydania pre tuzemských hráčov. 

Asi nikoho neprekvapí, že ako aj mnohé iné tituly, na ktorých za poslednú dobu Sega pracovala, aj v tomto prípade sa bude jednať o veľmi svižný bojový počin, odohrávajúci sa v menšom otvorenom svete. Zatiaľ čo Judge Eyes sa v niektorých elementoch výrazne podobá na svojho omnoho staršieho nevlastného brata, teda sériu Yakuza, Fist of the North Star si ide svojou vlastnou cestou. Vychádza totiž z veľmi úspešnej rovnomennej mangy ktorej autormi sú Buronson a Tetsuo Hara. Tým pádom je vizuálna stránka úplne iná, viac komiksová, než v dvoch vyššie spomínaných počinoch.

Hrateľnosť pozostáva najmä zo súbojov. Znalci tvorby japonského štúdia už tušia, že tento aspekt bude perfektne zvládnutý, keďže Sega má dlhoročné skúsenosti so zdokonaľovaním kvalitného bojového systému. Ich hry si totiž práve na ňom zakladajú, čiže v tomto ohľade sa naozaj nemáme čoho báť, nakoľko je žánrový počin v rukách tých najpovolanejších. Určite by sme však mali spomenúť, že masívnejšie zápasenie proti presile nebude až tak netradičné, na rad prídu aj niekoľkí gigantickí bossovia, pričom sa môžete pripraviť aj na poriadnu dávku quick time eventov. Samozrejme, nebudú chýbať ani minihry ako pretekanie alebo baseball. K tomu všetkému stačí pridať antiutopický svet alternatívnej reality, ktorá prežila nukleárnu vojnu.

Celosvetový dátum vydania momentálnej exkluzivity pre PlayStation 4 je stanovený na 2. októbra 2018. Fist of the North Star: Lost Paradise si už môžete aj predobjednať za cenu 60 dolárov. Ako predobjednávkové bonusy sú k dispozícii rôzne alternatívne postavy ale aj téma pre váš osobný PlayStation 4. Sega ešte oznámila, že pri vydaní bude prvých štrnásť dní zdarma k získaniu DLC nazvané Kiryu Skin, ktoré vám umožní navliecť si kožu hlavného hrdinu série Yakuza. Na záver môžeme dodať, že PC vydanie nie je až tak vylúčené, nakoľko Sega už priniesla titul Yakuza 0 na túto platforme, pričom sa hovorí aj o oboch remasteroch Kiwami. Možno sa teda aj majitelia osobných počítačov dočkajú vlastnej edície Fist of the North Star.

Komentuj!