Register

A password will be e-mailed to you.

Tekken 7 vyšiel ešte minulý rok, pričom vôbec nešlo o zlé pokračovanie. Najväčšie námietky boli adresované príbehovým módom, ktoré pôsobili skôr nedokončene, avšak hrateľnosť bola zábavná. Svižné súboje, desiatky voliteľných postáv a obrovské množstvo devastujúcich útokov, to sú aspekty, vďaka ktorým si Tekken 7 vyslúžil vysoké hodnotenie aj v našej recenzii. Plejádu postáv obohatil prvý Season Pass, avšak najnovšie sa dočkáme aj druhého, ktorý okrem iného prinesie aj legendárneho Negana z The Walking Dead. 

Prvý Season Pass sa nestretol s príliš nadšenými ohlasmi. Hoci sa dlhoroční fanúšikovia série dočkali očakávaného Tekken Bowl módu, jeho možnosti boli zúžené na minimum. Napríklad ste v ňom nemohli používať oblečenie zakúpené v hernom obchode, chýbala online podpora, takže ste sa museli uspokojiť so sólo hraním, či lokálnym multiplayerom. Ďalej pridal niekoľko nových charakterov, avšak tým ďaleko najzaujímavejším bol jednoznačne Noctis Lucis Caelum, hlavná postava chváleného RPG od štúdia Square Enix, Final Fantasy XV. Ten sa dokonca dočkal aj vlastnej bojovej arény, ako i skvelých útokov, ktoré zahŕňali používanie jeho ikonického meča. Niet sa teda čomu čudovať, že práve Noctisova postava si vyslúžila najväčšie ovácie.

Season Pass 2, zatiaľ, predstavuje iba ďalšie nové postavy, ktoré obohatia nemalú súpisku bojovníkov. Opäť sa myslelo najmä na fanúšikov série, ktorí si ešte pamätajú časy prvého dielu. Preto sa vracajú dve stálice série, konkrétne sa jedná o ženskú postavu menom Anna Williams a obratného super policajta, ktorým nie je nik iný ako Lei Wulong. Mnohí hráči očakávajú pokračovanie dlhoročného konfliktu medzi Annou a jej sestrou Ninou, ktorá je súčasťou hlavnej ponuky charakterov siedmeho Tekkena. Keď už nič iné, tak súboj medzi týmito ženskými bojovníčkami bude súčasťou Anninho krátkeho príbehového módu.

Lei Wulong bol vždy prirovnávaný k virtuálnemu Jackiemu Chanovi, nakoľko sa ich bojové štýly výrazne podobajú. Obe zmienené postavy sa predstavili prostredníctvom niekoľkých surových útokov, avšak najzaujímavejším bodom prezentačného videa bola chvíľka venovaná Neganovi, čo je v podstate druhý najznámejší antagonista komiksu a vlastne aj seriálu od AMC.

Ten sa, bohužiaľ, nedočkal žiadneho predstavenia priamo v akcii, no už teraz je nad slnko jasnejšie, že sa bude podobať seriálovej predlohe, teda hercovi Jeffreymu Dean Morganovi. Aj striktní fanúšikovia japonskej bojovej série si však myslia, že podobná postava by sa skôr hodila do Mortal Kombat, keďže táto videoherná značka je známa svojou explicitnou brutalitou. No a nakoľko Negan nie je človek, ktorý by s niekým zaobchádzal v rukavičkách a vždy so sebou nosí svoju vernú pálku Lucille, autori série Mortal Kombat by mali možnosť vytvoriť s jeho útokmi poriadne krvavé vodopády. Naopak v Tekkenovi sa niečoho podobného, pravdepodobne, nedočkáme. Season Pass 2 zatiaľ nemá fixný dátum vydania, avšak vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

 

Komentuj!