Register

A password will be e-mailed to you.

Escape from Tarkov je projekt príbehového, realistického MMO FPS, vývíjaného 40 členným ruským štúdiom Battlestate.

Iba predvčerom zverejnilo štúdio nasledovné “raw” zábery z alpha verzie ich pomerne neznámeho, no veľmi sľubne vyzerajúceho projektu. Na ruské pomery to vyzerá veľmi dobre, čo poviete?

Ako napovedá názov samotný, príbeh nás privedie do ruského mesta Tarkov. Mesto bolo vládou z neznámeho dôvodu uzavreté, pričom sa zo dňa na deň zmenilo na bojové pole, hemžiace sa žoldniermi súkromných armád aj lokálnymi rebelmi. Hra v sebe kombinuje prvky klasickej FPS hry s RPG prvkami. Spôsob lootovania zasa môže pripomínať hru STALKER (vid. trailer Inventory & Looting Sneak Peek), s ktorou je Escape from Tarkov často porovnávaný.

V hre môžeme očakávať masívny výber zbraní a široké možnosti ich customizácie. Každá zo zbraní je prepracovaná do poslednej súčiastky podľa skutočnosti, pričom ich bude možné demontovať a vidieť ako fungujú vo vnútri. Redaktor magazínu PC Gamer sa po krátkom vyskúšaní aplha verzie Escape from Karkov vyjadril na adresu hry nasledovne: “Bol som svedkom najviac prehnanej úrovne customizácie zbraní akú som doteraz v FPS hrách videl. Je tu čistá ‘zbraňová pornografia’ a môj inštinkt mi napovedá, že Battlestate má týmto projektom šancu vytvoriť niečo excentrické a pritom neuveriteľne kvalitné, podobne ako kedysi pri Call of Pripyat.

Lepšiu predstavu o hĺbke prepracovania zbraní získate z tohto videa:

Je určite na škodu, že Escape from Tarkov neponúkne kampaň pre jedného hráča, a tak si realistické boje vychutnáme iba v rámci online multiplayeru. Ak sa chcete prihlásiť do uzavretého beta testu, ktorý začína zatiaľ nevedno kedy, môžete tak učiniť na stránke www.escapefromtarkov.com.

nidqWnJQQS6B

gGAL3eP4SQ-q

m9tN_4PASVO2

SKGENeUOSAWC

q9Z6G8DGQ32Q

Komentuj!