Register

A password will be e-mailed to you.

Looter shooter žáner je aktuálne mimoriadne populárny. Hráči ho považujú za skvelý oddych, kde len strieľate, strieľate a do tretice zasa strieľate, pričom následne získate nejaký loot, čo vytvorí dočasnú radosť z užitočného vybavenia. The Hive chce tak trochu využiť terajší trend, no pridávajú množstvo vlastných originálnych myšlienok. 

Video tvrdí, že The Hive je primárne inšpirovaný hrami ako westernové Hunt: Showdown a ikonická survival akcia S.T.A.L.K.E.R., kde sa oba tituly dočkali slušnej hráčskej komunity. Z videa sa však skôr zdá, že tento počin si omnoho viac berie z Escape from Tarkov. Údajne budete prehľadávať rôznorodé mapy, kde sa naskytuje možnosť plniť questy pre prítomné NPC charaktery. Základnou zložkou je však prieskum prostredie, znalosť terénu a následne pracovanie pod stresom, keďže počas taktických súbojov môžete veľmi jednoducho a neočakávane zomrieť.

Je vidieť, že sa nováčikovia snažia “ukradnúť” to kvalitné zo žánrových hier, ale pritom pridať i zástup vlastných nápadov. Početné zbrane využívate proti ďalším ľuďom, no podstatný aspekt je prítomnosť hororového folklóru, čiže desivých monštier. Chýbať by nemalo ani upravovanie zbraní, ktoré pôsobí pomerne detailne, možno i komplexne, ale zatiaľ sú všetko hlavne plány, ktoré treba adekvátne zrealizovať. Na papieri však znie takýto koncept pomerne dobre a v prípade, že tvorcovia zužitkujú prípadné finančné bonusy a poriadne na hre zapracujú, mohlo by ísť o hrdého zástupcu týchto žánroviek.

Ku samotnému gameplay videu sa ťažko vyjadrovať, nakoľko sa jedná o takzvanú Pre-Alphu, čo v praxi znamená, že sa takmer všetko môže zmeniť. A tým sa dostávame k tomu, že vývojári potrebujú vašu pomoc. Založili si totiž Kickstarter, ktorý pomáha začínajúcim autorom dokončiť svoj projekt snov, ktorému sa snáď podarí preraziť i v širšom svete. V prípade, že vás The Hive zaujal a radi by ste mu pomohli, po kliknutí na tento odkaz by ste mali byť automaticky presmerovaný na Kickstarter ambicióznych autorov. Tradične by vás nemali minúť ani rôzne odmeny pre podporovateľov, avšak musíte rátať s rizikom, že sa autorom nepodarí hru dokončiť, prípadne nesplnia všetky svoje sľuby.

Komentuj!