Register

A password will be e-mailed to you.

Nový DOOM bude bezpochyby patriť medzi highlighty tohtoročnej hernej scény. Či už hra dopadne dobre a urobí česť svojmu menu, alebo skončí na druhej strane barikády je jedno, v čase vydania o nej bude hovoriť každý jeden hráč. Vydanie sa nezadržiteľne blíži, takže k nám pomaly začínajú prichádzať obrázky a informácie.

Najnovšie pokračovanie je podľa tvorcov inšpirované rock’n’rollom, čo znamená, že takmer všade budú prítomné lebky. Zároveň autori dodávajú, že hráči chcú od DOOMu odreagovanie a poriadny masaker, takže prepracovaný príbeh nemáme v najnovšom pokračovaní očakávať. Zápletka by mala byť veľmi podobná tretiemu dielu – Dr. Olivia Pierce vyhrožuje vypustením démonov, čo má byť súčasťou určitého náboženského rituálu, no bližšie pozadie príbehu odhalí hráč iba v prípade, ak po ňom bude pátrať, v opačnom prípade na hráčov čaká “iba” krvavá FPS akcia.

Hra by sa mala odohrávať v Lazarus Facility, na povrchu planéty Mars a Titan’s Realm, čo je lokalita, ktorú nájdeme na nasledovnej obálke Game Informeru.

Game Informer obalka

Do hry by sa mali vrátiť farebné karty slúžiace na otváranie dverí a objavovanie skrytých miest, ako tomu bolo v starých dieloch tejto legendy. Nemáme rátať s tým, že sa na obrazovke objaví počítadlo zabitých nepriateľov, to bude znázornené textom ako “a demon avalanche” (lavína démonov), prípadne “bloodbath” (krvavý kúpeľ). Hrateľnosť bude priamočiara, takže žiadne ukrývanie, prebíjanie, dokonca ani šprint, iba Vy, Vaša zbraň a hordy nepriateľov. Peklo by malo byť podľa informácií vertikálnejšie ako výskumná stanica, čo by sedelo s obrázkom na uvedenej titulke Game Informeru.

Zbrane budú modovateľné, takže ak zatúžite napríklad po ručnom odpálení rakety vystrelenej z raketometu, nebude to žiaden problém. Hlavnému hrdinovi budú v boji pomáhať rôzne perky, v tomto prípade nazvané ako runy, ktoré napríklad zrýchlia Váš pohyb po zabití nepriateľa melee útokom. Každý jeden nepriateľ v hre bude mať svoje slabé miesto a iba na Vás bude, aby ste ho odhalili a dokázali využit vo svoj prospech.

Tu už máme sľubované screenshoty, ktoré ukazujú starých známych nepriateľov v novom grafickom kabáte (idTech 6 engine), a taktiež niektoré lokality:1280x-1 (1) 1280x-1 (2) 1280x-1 (3) 1280x-1 (4) 1280x-1 (5) 1280x-1 (6) 1280x-1 (7) 1280x-1 (8) 1280x-1

Aby náhodou niekto nenamietal, že nových informácií je málo, Game Informer poskytol taktiež Coverage Trailer:

Počas minulého roku prebehli dva multiplayerové testy Alpha verzie, toho druhého sme sa v redakcii zúčastnili, avšak na základe embarga o teste nemožno zatiaľ priniesť bližšie informácie, no v dohľadnej dobe by mala prísť aj beta verzia, takže po jej spustení sa na hru určite ešte pozrieme a prinesieme Vám naše dojmy.

DOOM príde počas tohto roku pre platformy PC, PS4 a XBOX One. V prípade, ak francúzskemu Amazonu unikol správny dátum, poznačte si v kalendároch 30. júna 2016, kedy nastane deň D(OOM).

Komentuj!