Register

A password will be e-mailed to you.

To, že sa herný obsah urezáva v rôznej podobe pred vydaním hry, je už bežnou praxou. Zvyčajne ide o rôzne skiny pre postavy, jednu-dve misie, ktoré sú vydané ako DLC za 5-10 dolárov mesiac po vydaní. Autori samozrejme veľakrát odmietajú tvrdenia, že ochudobňujú hru o materiál, ktorý v nej už od začiatku bol a bránia sa tým, že je to čisto nový materiál, vytvorený dodatočne.

Preto je celkom vtipné a zároveň trošku strašidelné, ak vám vývojár povie na rovinu, že obsah, ktorý v hre mal byť, bol z hry odrezaný a aby to bolo ešte lepšie, do hry nebude vôbec pridaný.

Pokiaľ ešte stále nechápete čo sa stalo, vysvetlíme.

Včera sa na oficiálnej stránke Call of Duty: Black Ops 3, objavili informácie, ktoré približujú kompozíciu obsahu samotnej hry, pre konzole starej generácie.

Konzola Playstation 3 a Xbox 360 nebudú obsahovať kampaň pre jedného hráča v žiadnej podobe, jednoducho bude z hry odstránená a basta. Multiplayerový mód v hre logicky ostane, pretože ak by dali preč aj ten, otázne je, čo by ste potom so zakúpeným médiom robili, že? Prečo je tomu tak a čo viedlo tím v štúdiu Treyarch k tomuto rozhodnutiu?

“Naše ambície vo vytvorení perfektného zážitku z kampaňe pre jedného až štyroch hráčov v kooperatívnom režime, sa nestretli z realitou pri portovaní na staršie verzie herných konzol, preto sme sa rozhodli kampaň úplne odstrániť z vymenovaných verzií hry”

Aby toho však nebolo málo majitelia konzol minulej generácie, budete ukrátený o “Weapon Paint Shop”, čo je v podstate určitá forma vylepšovania zbraní a takisto budú chýbať nové eSport nástroje.

Ako formu nápravy vám Treyarch poskytne k tejto orezanej verzií, určitý sťahovateľný obsah do pôvodnej hry “Call of Duty: Black Ops”.

Za plnú cenu a to okolo 50-60€, za ktorú sa bude na Slovensku predávať nové Call of Duty, aj pre staršie verzie konzol, je táto správa o chýbajúcom obsahu celkom úderná a osobne by som si takúto verziu hry nekúpil. Sťahovateľný obsah do pár rokov starej hry to tiež zachrániť nemôže.

Otázne je, či sa teraz udeje určitá forma transformácie konzolovej komunity a hráči začnú pomaly prechádzať na novšie konzole, alebo sa jednoducho znížia predaje nového Call of Duty. Tak či onak, je to na vás hráči!

Call of Duty: Black Ops 3 vychádza 6. novembra.

Komentuj!