Register

A password will be e-mailed to you.

Pred pár mesiacmi sme vás informovali o nádejnom projekte od Londýnskeho štúdia Lilith ltd., nazvanom poeticky “Allison Road, ktorý na seba vzal ťažkú úlohu a chcel priniesť podobný zážitok, aký nám sľuboval Hideo Kojima spolu s Guillermo Del Toro-m, pričom tieto dve hlávky chceli pod strieškou vydavateľa Konami priniesť do príbytkov hráčov hororovú hru, akú ešte nikdy pred tým nezažili. Táto hra sa mala volať “Silent Hills”, no na Playstation 4 sa objavila len vo forme krátkeho hrateľného dema pod názvom “P.T.” ( playable teaser ). Projekt Silent Hills bol následne zrušený, Hideo Kojima vyhodený z Konami a starý brach Del Toro sa zasa odsunul niekam do temného kúta, pretože ani jeden herný projekt, v ktorom chcel participovať, mu zatiaľ nevyšiel.

Dnes sa však nebudeme ďalej hrabať v ponurej minulosti zrušených projektov. Dnešný deň je pozitívny. Spomínané štúdio Lilith ltd. dnes oficiálne spustilo svoju Kickstarter kampaň pre ich pripravovanú hru Allison Road.

Ak neviete, čo je to Kickstarter, tak v krátkosti: pokiaľ máte dobrý nápad, ktorý potrebujete zafinancovať, stačí, ak váš projekt dostatočne opíšete, stanovíte cieľ, kedy chcete mať projekt zrealizovaný a určíte si finančnú hladinu, ktorú potrebujete dosiahnúť, aby ste projekt úspešne zrealizovali. Následne si na stránke Kickstarter.com vytvoríte túto kampaň a budete dúfať, že sa nájde dostatočné množstvo ľudí, ktorí vám pošlú vopred peniaze a pomôžu tak naplniť váš finančný ciel. Vy týmto ľudom na oplátku sľúbite, že váš projekt dokončíte a poskytnuté peniaze neprepijete a neminiete na ľahké devy. Jednoduché, no nie?

silent-hills2

Zrušený projekt Silent Hills

Lilith ltd. teda k včerajšiemu dňu spustilo ich Kickstarter kampaň, pričom sa snaži vyzbierať 388,281$. Za 24 hodín od pustenia kampane sa im podarilo vyzbierať 100.000$, pričom čiastka naďalej rastie.

Allison Road je hororová hra, ktorú hráči po celom svete začali porovnávať práve zo zrušeným projektom P.T.. Pokiaľ ste Allison Road nevideli v pohybe, môžete to napraviť touto novinkou, v ktorej sa nachádza dlhé gameplay video, z ktorého nasajete do žíl atmosféru strachu a všade prítomnej neistoty, ktorú krátka ukážka prezentuje.

Pokiaľ by ste chceli hru Allison Road podporiť, môžete tak urobiť na oficiálnej Kickstarter stránke.

 

Video predstavujúce hru Allison Road (duchovný nástupca zrušeného projektu Silent Hills)

Video zrušeného projektu P.T. (Silent Hills)

Komentuj!