Register

A password will be e-mailed to you.

Posledný diel z obľúbenej série The Elder Scrolls vyšiel pred takmer siedmimi rokmi. Avšak aj napriek tomu málokto z nás očakával oznámenie o novom prírastku do série na tohtoročnej konferencii E3. Je však isté, že na vydanie si počkáme ešte pekne dlho. Todd Howard totiž jasne povedal, že The Elder Scrolls VI vyjde až po ukončení prác na novom titule Starfield.

Samozrejme, dátum, vydanie ani platformy, na ktorých bude The Elder Scrolls VI uvedený, zatiaľ neboli zverejnené. Dá sa však očakávať, že šiesty diel sa objaví ako na PC, tak na PlayStation 4 a Xbox One. Jediné, čo Bethesda zverejnila, je krátky teaser, z ktorého sa nedá veľa vyčítať. Titul dokonca zatiaľ nemá ani žiadny podtitul. Preto už teraz internetom kolujú rôzne teórie, kde by sa TES VI mal odohrávať. Väčšina hráčov tipuje High Rock, Hammerfell či hlavne tajomný Akavir.

Okrem priameho pokračovanie TES série sme sa dočkali aj nových informácií o kartovej hre The Elder Scrolls: Legends. Konkrétne o tom, že hra vyjde tento rok znova s prepracovaným vizuálom aj na platformy PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Na konferencii nesmeli chýbať ani informácie o poslednom titule zo sveta TES a teda konkrétne The Elder Scrolls Online, ktorý sa len relatívne nedávno dočkal druhého datadisku s názvom Summerset. Vraj nás do konca roku čaká aj menší prídavok, ktorý by mal byť viac zameraný na dungeony a kde budú v hlavnej úlohe vlkodlaci, respektíve známa jašteria rasa Argonianov.

Na záver sme si nechali pomerne zaujímavo sa javiacu novinku The Elder Scrolls: Blades, ktorá má byť určená ako pre PC a konzoly, tak i virtuálnu realitu a mobilné zariadenia. Najprv sa však dostane na mobilné zariadenia a až potom sa rozšíri na ďalšie platformy. K dispozícii budú tri režimy – Abbys, v rámci ktorého sa ocitnete v náhodne generovaných dungeonoch, arénu, kde budete môcť súperiť s inými hráčmi a Town, čo bude vlastne klasický príbehový režim. A hoci nepôjde o plnohodnotný prírastok do série, my sme naň už teraz zvedaví.

Komentuj!