Register

A password will be e-mailed to you.

Na tohtoročnej konferencií E3 tvorcovia zo štúdia Bethesda zverejnili informácie o ich novej pripravovanej hre zo známeho sveta Fallout. Už v máji tohto roku tvrdil Jason Schreier, editor noviniek pre portál Kotaku, že každý kto bude očakávať klasickú singleplayerovú hru bude veľmi sklamaný. Viac sme o tom písali tu.

Každopádne, na E3 bolo potvrdené, že Fallout 76 bude survival hrou, predovšetkým zameranou na multiplayer a kooperáciu. Pôjde o prequel k všetkým predchádzajúcim hrám zo série Fallout a titul bude mať štyrikrát väčšiu mapu ako Fallout 4, ktorý bol už sám o sebe veľmi rozľahlý. Multiplayer však bude zameraný na malé skupinky hráčov, teda žiadne masívne hordy, bojujúce proti sebe nečakajte. Dôležitá bude takisto kooperácia.

Fallout 76 sa má odohrávať na území dnešnej západnej Virgínie, ktorá bude obývaná mnohými novými druhmi monštier. Avšak, aj napriek tomu, že pôjde predovšetkým o online záležitosť, Todd Howard prisľúbil, že nový titul si užijú aj sólo hráči. Nemajú chýbať ani klasické questy. Vraj si budeme môcť vytvoriť aj vlastnú postavu, či prežiť vlastný príbeh. Nakoľko však bude titul hrateľný aj vo svojej singleplayerovej časti ukáže až čas.

Príbeh hry bude pojednávať o tom, že správkyňa Vaultu 76 vás, alebo váš tím ako jedných z prvých ľudí po výbuchu atómovej bomby pošle do zničeného sveta na povrchu. Tam sa máte pokúsiť ho znovu osídliť a obnoviť ľudskú civilizáciu. Tento cieľ vás zavedie do šiestich rôznych regiónoch s vlastnými odmenami. Fallout 76 bude obsahovať aj takzvaný “fotomód”, v ktorom sa môžete so svojim tímom odfotiť, aby ste si zachovali spoločnú spomienku.

Hra síce má byť survival titulom, avšak hra má byť prístupná aj bežným hráčom a v prípade smrti nestratíte všetok svoj postup. Fallout 76 pobeží na dedikovaných serveroch a bude rovnako ako jeho predchodca pomerne výrazne zameraný na budovanie. Tentoraz však nebudete musieť stavať len v rámci jednej základne, ale kdekoľvek len budete chcieť.

Zberateľská edícia má obsahovať mapu, ktorá bude svietiť v tme a prilbu bratstva oceli. Dátum vydania už bol oficiálne stanovený na 14. novembra tohto roku.

Komentuj!