Register

A password will be e-mailed to you.

Herný rok už stihol získať svoje prvé prekvapenie. Hoci vyhliadky neboli najlepšie, nakoniec sa stalo niečo nevídané. Aktuálny Prince of Persia je napriek svojej špecifickej vizuálnej stránke veľmi podarenou žánrovou záležitosťou – čo vám potvrdí aj naša recenzia. No a teraz nám portál IGN odhalil dvadsať minút čistej hrateľnosti.

Tentokrát sa autori vrátili k úplným počiatkom. A tým nemyslíme známu 3D trilógiu, ktorá doposiaľ patrí k vrcholom tejto prestížnej značky. Narážame však na úplne prvé dobrodružstvo virtuálneho princa. To ste mohli pozorovať takpovediac zboku a prechádzali ste iba zľava doprava, hra v sebe skrývala množstvo skrytých cestičiek, nutnosť vracať sa do konkrétnej lokácie i bojovať s oponentami – tých však nebolo mnoho. Presne tieto tradičné Metroidvania prvky obsahuje The Lost Crown, pričom autori podľa všetkého zužitkovali funkčné princípy a dodali naozaj skvelú a zábavnú záležitosť s nálepkou perzského princa.

Už úvodná takmer polhodina obsahuje naozaj pútavý súbojový systém, kvantum stretov, očakávané skákanie skrz priepasti i prekážky, no a v neposlednom rade aj stavia základy naratívnej línie. V prípade, že si na nového princa robíte zálusk, upozorňujeme, že vychádza na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X, Nintende Switch i osobných počítačoch – zahrať si ho teda môže úplne každý bez výnimky. Dáte tomuto dobrodružstvo a hitu roka 2024 šancu?

Komentuj!