Register

A password will be e-mailed to you.

The Last of Us je obrovským herným hitom. Dočkal sa pôvodnej verzie, remasteru, remaku a dokonca aj seriálu, pričom to všetko stihol na ploche jedinej dekády. Málokto si však pamätá, že táto akčná príbehová záležitosť dostala aj dokument mapujúci vývoj zaslúženého herného kultu. Projekt niesol názov Grounded: Making of The Last of Us. Onedlho sa dočkáme jeho plnohodnotného pokračovania.

Ak by ste hľadali najkontroverznejšie tituly posledných piatich rokov, nepochybne by sa medzi nimi objavilo druhé The Last of Us. Riskantné príbehové voľby, neočakávané zvraty a zabitia kľúčových postáv – to všetko sa udialo v rozsiahlom príbehu skúmajúcom negatívne i pozitívne stránky svojich viac vrstevnatých charakterov.

Grounded 2 mal vyjsť už o niečo skôr, avšak ukážka hovorí, že autorov zdržalo Covid obdobie, no do nejakej mieri môže ísť o marketingový ťah. Ostatne, čochvíľa vyjde remaster originálneho titulu z roku 2020, pričom takýto dokument slúži ako veľmi dobré lákadlo, ktoré opätovne podnieti hráčsky záujem – uvidíme však ako veľmi, keďže mnohí na celú sériu po Joelovom odchode doslova zanevreli.

Záverom dodávame, že momentálne nedisponujeme fixným dátumom vydania. Bude to ale až po hre, ktorá sa na konzoly PlayStation 5 pozrie devätnásteho januára 2024. Zatiaľ sa Grounded 2 javí pútavo, pričom dúfajme, že sa mu podarí vyrozprávať zaujímavé behind the scenes nespochybniteľne zásadného herného titulu.

Komentuj!