Register

A password will be e-mailed to you.

Hoci to pôvodne avizované nebolo, neskôr po prvotnom vydaní sme sa dozvedeli, že hororový Scorn príde i na konkurenčnú platformu spoločnosti Sony. Tak sa aj nakoniec stalo, pretože tento temný projekt si už môžete zahrať na piatom PlayStatione.

Scorn nebol žiadnym zásadným hitom, to asi môžeme bezproblémovo napísať. Mal síce zaujímavý nápad, skutočne unikátne audiovizuálne stvárnenie inšpirované tvorbou H. R. Gigera, avšak samotná hrateľnosť bola pomerne monotónna. Zhruba v úvodnej hodinke (z piatich dostupných) vám titul predstaví koncept, ktorý je následne variovaný až do úplného záveru.

Prechádzate atraktívny kulisami, tu a tam rozstrieľate skupinu ohyzdných protivníkov, následne vás čaká logická hádanka, no a toto sa opakuje počas celej (nie veľmi dlhej) hernej doby. Práve preto Scorn s najväčšou pravdepodobnosťou nerezonoval takým spôsobom, akým to autorské zoskupenie očakávalo.

Napriek tomu má zmysel sa do projektu púšťať. A to ešte väčšmi v prípade, že patríte medzi fanúšikov body horor žánru, ktorý je nadmieru špecifický. Preto ak vlastníte platformu PlayStation 5 a radi by ste si “spríjemnili” októbrové večery, určite dajte práve tomuto titulu šancu. Viete si ho zakúpiť nielen digitálne, no aj prostredníctvom herných obchodov, kde sa k počinu dáva aj limitovaný steelbook, digitálna kniha s obrázkovými konceptami alebo soundtrack, ktorý bezproblémovo naladí vo vašej domácnosti atmosféru prázdneho vesmíru čakajúceho na váš prepad do hlbín šialenstva.

Komentuj!