Register

A password will be e-mailed to you.

Akékoľvek retro je ešte stále v podstate na vzostupe. Či už ide o filmy, komiksy alebo videohry, fanúšikovia spravidla privítajú trochu nostalgie s otvorenou náručou i sentimentálnym úsmevom. Tentokrát ide o projekt Agent 64: Spies Never Die, ktorý, podľa všetkého, ponúkne divokú akciu ukotvenú v špiónskych kulisách.

Znalci herného priemyslu ihneď uhádnu, že projekt vychádza z klasického GoldenEye 007 (objavujúci sa pôvodne na Nintende 64), ktorý ovplyvnil žáner first person akcií ako taký. Projekt sa stal obrovskou klasikou, ktorá dokonca na počiatku terajšieho kalendárneho obdobia dostala novú verziu pre Xboxy a hybridné Nintendo Switch.

Agent 64 si požičiava rovnakú estetiku, svižnosť divokého strieľania a takisto aj multiplayerové režimy. V tomto ohľade pridáva (aspoň to naznačuje ukážka) kooperáciu, ktorá doplní tradičné deathmach módy.

Je zrejmé, že nepôjde o obrovský finančný hit. Súčasne však nemožno pochybovať o tom, že ho určitá základňa hráčov docení a nadmieru si tento titul užijú – samozrejme, výhradne za predpokladu, že šikovne zostrihanému traileru bude sekundovať i obdobne kvalitná hra. Tá sa má dostať na osobné počítače ešte v roku 2023.

O ďalších edíciách sa zatiaľ vôbec nehovorí, pričom o ich existencii bude zrejme rozhodovať úspešnosť prichádzajúcej verzie na (takpovediac) materskej platforme žánru. Titul si medzičasom môžete dať do zoznamu prianí na Steame, kde sa bude dať i kúpiť.

Komentuj!