Register

A password will be e-mailed to you.

Ak nejaký počin vychádzajúci počas terajšieho kalendárneho obdobia hráčov skutočne prekvapil, je to práve výborné RPG tradičného strihu menom Baldur’s Gate 3. K výnimočnému titulu sa pochopiteľne viaže i podobne unikátna marketingová kampaň. Tá bola teraz obohatená o animované video venujúce sa nevyužitému obsahu i plnohodnotnému vydaniu.

Druh animácie nepochybne mnohým z vás pripomenie populárny seriál Rick and Morty. Môžeme upozorniť, že celý (tri minúty trvajúci) krátky film mali podľa všetkého na starosti šikovní autori spadajúci pod zoskupenie menom Mashed – tí bežne prinášajú videá podobného strihu, takže má zmysel venovať ich kanálu svoju pozornosť.

Obsah samotného videa je vedený v humornom štýle a v rámci šikovnej satiry porovnáva minulý obsah s tým súčasným. Takýmto spôsobom autori vysvetľujú ako sa zmenili vlasy určitým charakterom a prečo sa niektoré do finálnej verzie nedostali. O hre ako takej sa v zásade nič nedozviete, avšak ak bažíte po zaujímavom marketingu, ktorý na hernom poli nie je až tak frekventovaný, lepšiu možnosť momentálne nenájdete.

Pokiaľ vám to ušlo, Baldur’s Gate 3 je dostupné na konzolách PlayStation 5 a aj osobných počítačoch. Verzia pre platformy Microsoftu je v príprave, no fixného dátumu vydania pre ňu sme sa, zatiaľ, nedočkali. V recenziách toto akčné ťahové RPG boduje a podľa všetkého bude zápasiť o tituly roka. Recenzia ambiciózneho projektu je práve v príprave a dočkáte sa jej po (našom) adekvátnom preskúmaní všetkých kútov tohto virtuálneho fantasy sveta.

Komentuj!