Register

A password will be e-mailed to you.

Projekt s mysterióznym názvom Pragmata sme po prvýkrát videli pred tromi rokmi, kedy si mnohí mysleli, že ide o ďalšiu hru z dielne Hidea Kojimu. Skutočne pôvodný teaser pôsobil zvláštne, nič konkrétne neprezrádzal, no stálo za ním známe zoskupenie Capcom, takže očakávania mnohých fanúšikov boli nemalé. Počin sa pripomína novým trailerom, ktorý v sebe nesie pozitívne i negatívne správy.

Napíšeme to hneď na začiatok a prezradíme, že Pragmata bola znova odložená. Pôvodne mala vyjsť v roku 2022, následne počas súčasného kalendárneho obdobia a teraz ju tvorcovia plánujú vypustiť do sveta v bližšie nešpecifikovaný termín. Dokonca už ani nesľubujú, že projekt vyjde budúci rok.

Napriek tomu hráčom poskytli krátke útržky akcie, ktoré už mierne naznačujú centrálnu hrateľnosť. Evidentne pôjde o akčný titul, v ktorom budete brániť mladé dievčatko (zrejme vám prepožičia i nejaké svoje schopnosti), pričom protivníkom sa postavíte ako v stretoch s chladnými zbraňami, tak aj pri prestrelkách.

Zopár sekúnd gameplay záberov pôsobí dobre, no je jasné, že titul ešte nie je vo svojich finálnych fázach, inak by sme z neho (nepochybne) videli omnoho viacej. Kedy projekt vyjde? To nevieme, no tvorcovia potvrdili, že ešte potrebujú čas a stále usilovne vyvíjajú svoju hru . Záverom ešte dopĺňame, že Pragmata je naplánovaná pre osobné počítače, konzoly PlayStation 5, Xbox Series S a aj Xbox Series X.

Komentuj!