Register

A password will be e-mailed to you.

Najnovší prírastok do ságy finálnej fantázie čochvíľa otvorené svoje pompézne brány hernej komunite. Ešte predtým nadšencom ponúka Square Enix ochutnávku v podobe demoverzie, ktorá podľa všetkého zaberie hneď niekoľko hodín.

Ukážka trvá viac ako minútu a skladá sa z gameplay záberov striedaných s filmovými sekvenciami, kde možno vyzdvihnúť minimálne jeden skutočne pekný money shot využívajúci množstvo jasných hviezd kontrastujúcich s temným nebom. Naratívna línia už pomerne tradične vyznieva zaujímavo a láka na dlhý časový horizont počas, ktorého sa bude odohrávať.

Okrem toho možno vidieť najmä súboje, ktoré opätovne potvrdzujú, že v terajšom roku konkurenciu mať nebudú. Minimálne nie čo sa týka vizuálnych efektov vzájomne kooperujúcich a vytvárajúcich priam úchvatné scenérie, ktoré by ste u akejkoľvek konkurencie hľadali len márne. Názory zo zahraničia navyše hovoria aj o komplexnosti, takže by nemalo ísť o ľahkú záležitosť, ktorá by simplicitné kontúry nahrádzala vizuálnou stránkou.

Final Fantasy XVI sa dostane na konzoly PlayStation 5 (výhradne) už dvadsiateho druhého júna 2023, čiže o deväť dní. I samotný trailer priložený vyššie však jasne hovorí, že ide o časovú exkluzívnosť, ktorá potrvá minimálne do konca súčasného kalendárneho obdobia. Pustíte sa do veľkolepého dobrodružstva, prípadne vás zrovna táto sága necháva chladnými? A hlavne, využijete šancu zahrať si demo?

Komentuj!