Register

A password will be e-mailed to you.

Ace Attorney je pomerne populárna séria súdnych titulov, ktoré sa primárne skladajú z dialógov, zbierania dôkazov na základe výpovedí a následnej bitke priamo v sieni, kde sa snažíte o jediné – o odhalenie pravdy. Verte či nie, sága má už viac ako dvadsať rokov a tak je logické, že sa vydavateľ (Capcom) rozhodol o priblíženie klasík modernému hráčovi.

Ten sa dočká hneď trojice počinov, ktoré budú formovať samostatnú trilógiu. Presnejšie ide o tituly Apollo Justice: Ace Attorney, Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies a Phoenix Wright: Ace Attorney – Spirit of Justice. Jedná sa o hlavné diely série, ktoré získavali výborné známky a sú všeobecné chválené všetkými.

Ostatne, stačí sa pozrieť na portáli ako metacritic.com a zistíte, že sa jednotlivé projekty pohybujú výrazne nad osemdesiatkou. Prípady sú podľa názorov hráčov i kritikov pútavé, dialógy napísané priamo na mieru prítomným charakterom a všetko to do seba zapadá v síce jednoduchom, no adekvátne špecifickom vizuálnom kabátiku.

Celá trilógia by sa mala dostať k širokej verejnosti na počiatku nadchádzajúceho kalendárneho obdobia. V roku 2024 sa jej dočkajú vlastníci Nintenda Switch, konzol PlayStation 4, Xbox One i osobných počítačov (Steam). Pochopiteľne, počin bude dostupný aj na súčasnej hernej generácii, no evidentne sa neplánuje špeciálna verzia, ktorá by bola v niečom od tej staršej odlišná. Dáte súdnym bitkám šancu alebo vás podobné dialógové záležitosti až tak nelákajú?

Komentuj!