Register

A password will be e-mailed to you.

Square Enix evidentne ponúklo skoré kópie novej Final Fantasy hry zahraničným portálom a tie nám aktuálne sprostredkúvajú videá a útržky hrateľnosti, ktoré postupne formujú celistvý obrazec o tom ako bude očakávané JRPG vo svojej finálnej verzii vyzerať. Teraz sme mohli vidieť lovecké súboje.

V šestnástke budete evidentne loviť aj masívnych tvorov, ktorí vám nedarujú nič zadarmo. V dostupnom videu sa Clive (hlavná postava) najprv prederie cez menších oponentov obdobného charakteru a následne sa presúva k alfa samcovi. Ten prezentuje úlohu menšieho bossa. Stále pritom platí, že akčná zložka je zbavená taktických prvkov (práve preto je spolubojovník takmer nečinný), aby mohla čo možno najviac využiť frenetické ataky i defenzívne obraty.

Samozrejme, RPG elementy vidieť a chýbať pri hraní nebudú. Mágia a s ňou spojené kúzla či špeciálne pohyby budú formovať váš arzenál útokov. Práve v tomto ohľade do hry (ešte pred zahájením stretu) vstupujú vaše osobné preferencie, ktoré sa odzrkadlia na subjektívnom prístupe k protivníkom.

Je možné, že sa nám tu práve črtá jeden z titulov roka. Ostatne, ide o najväčšiu hernú udalosť terajšieho leta, tak snáď Square Enix doručí sľubovaný zážitok, ktorý bude sústredený a dotiahnutý aj v tých najdrobnejších detailoch. Odpoveď na potenciálne obavy sa dozvieme dvadsiateho druhého júna 2023, kedy Final Fantasy XVI vychádza na konzolách PlayStation 5 (ako časová exkluzivita). Dáte projektu šancu?

Komentuj!