Register

A password will be e-mailed to you.

Vývoj remaku jedného z praotcov herného hororového žánru započal kdesi v roku 2019, kedy vlastníci značky, THQ Nordic uzreli masívny úspech fantastickej prerábky menom Resident Evil 2. Bolo logické, že mnohí autori dostali nápad, že takisto poctivo zreštaurujú staré kúty desu i teroru a preto práve v týchto rokoch očakávame tituly ako Silent Hill 2 alebo Alone in the Dark, čiže novú, modernejšiu, verziu absolútnej klasiky z roku 92.

Keď sa dnes pozriete na pôvodný titul, vyzerá skôr smiešne ako desivo. Áno, položil pevné základy tomu, čo v súčasnosti považujeme za old-school horor s fixnou kamerou, logickými hádankami a akciou, no zub času sa na ňom činil viacej ako na (o štyri roky staršom) Resident Evil titule z produkcie Capcomu.

Mnohých napriek tomu prekvapilo ako dobre remake vyzerá. Evidentne autori zvolili prístup práve Resident Evil remakov, ktoré ukazujú ako by sa s prerábkami (snáď s výnimkou trojky) malo pracovať. Samozrejme, kvality sú aktuálne otázne, no momentálne máme aspoň čiastočnú možnosť otestovať ich.

Musíme vás ale upozorniť, že žiadna z tamojších pasáží sa neobjaví vo finálnom titule. Ide totiž o tradičný typ prológ, ktorý (opäť týchto autorov musíme zmieniť) používa Capcom a teda len láka na nadchádzajúce hororové dobrodružstvo. Ide teda o samostatný počin, ktorý je verný nadchádzajúcemu projektu atmosférou (pravdepodobne lokáciou) a celkovým vyznievaním. Dáte tejto ochutnávke šancu?

Alone in the Dark dorazí na naše herné platformy už dvadsiateho piateho októbra 2023. Do útrob prekliatej vily sa budú môcť pustiť majitelia konzol PlayStation 5, Xbox Series S, Xbox Series X i osobných počítačov. Budete jedným z nich?

Komentuj!