Register

A password will be e-mailed to you.

Prezentácia venujúca sa značke Silent Hill (odohrala sa v októbri) nám prezradila, že sa dočkáme pomerne zásadného počtu titulov zasadených práve do prekliateho mestečka, v ktorom padá popol na hlavy hŕstky preživších obyvateľov. Máloktorý projekt sme ale videli priamo v akcii a azda najviac bizarne sa javil interaktívny film (alebo hra?) s podtitulom Ascension. Ten sa nám v nedávnej minulosti aspoň sčasti poodhalil.

Pôvodne bolo prehlásené, že by malo ísť o interaktívny projekt, do ktorého bude zapojené veľké množstvo hráčov a všetci ho budú akýmsi spôsobom ovplyvňovať. Na počine sa podľa všetkého podieľa aj spoločnosť režiséra J. J. Abramsa (lens flare, Mission Impossible 3 a solídne Force Awakens), čiže Bad Robot Productions. A to je asi všetko. Žiaden gameplay, žiaden scenár, nič čo by nám Ascension predstavovalo konkrétnejšie.

Trailer už Ascension dáva jasnejšie kontúry i tvar, aj keď si stále nemôžeme byť celkom istý o čo vlastne pôjde. Napriek tomu už vieme, že záležitosť bude vyzerať ako naozajstná hra a nie ako film. Ukážka zachytáva niekoľko odlišných charakterov, ktoré si budú musieť uvedomiť, že pred svojou minulosťou jednoducho utiecť nedokážu. Ako to bude súvisieť s mestečkom a bude sa príbeh (alebo naratívne línie) odohrávať priamo v ňom?

Na nič z toho aktuálne odpoveď nemáme, avšak otázniky by sa mali stratiť ešte v súčasnom kalendárnom období. Interaktívna séria by mala započať tento rok, pričom je pravdepodobné, že k tomu dôjde na jeseň. Dovtedy sa snáď dočkáme aspoň jednej prezentácie, ktorá by celému projektu dala už celkom jasné obrysy lákajúce na taký či onaký zážitok.

Komentuj!