Register

A password will be e-mailed to you.

Devätnásty apríl 2023 už nastal a tým pádom sa klasické hry zo série finálnej fantázie dostali na platformy PlayStation a Nintendo Switch. Na tento fakt štúdio Square Enix upozorňuje atraktívnym launch trailerom, ktorý šesticu zásadných JRPG projektov pripomína širokému publiku.

Final Fantasy je notoricky známe. Sága tu bude s nami čochvíľa žiť štyri dekády (debutovala v roku 1987) a odvtedy uchvacuje hráčov svojimi svetmi, nezriedka nekonvenčným prístupom k súbojovej zložke a pamätnými postavami, ktoré sa stali neodlučiteľnou súčasťou nás samých. Lady Yuna a chrabrý Tidus. Chladný Cloud Strife, ktorému postupne “teroristická” skupina Avalanche prirastie k srdcu alebo princ Noctis cestujúci po krajine v sprievode trojice celoživotných priateľov.

Je ale možné, že mladšia generácia zabudla na počiatky série, ktoré na dnešnú dobu sú skromné, avšak má zmysel sa do nich pustiť. Pixel Remaster kolekcia obsahuje prvých šesť hier, ktoré pokladali základné pravidlá JRPG žánru. Tituly sa pritom predávajú samostatne a aj v kompletnom balíčku, pričom ten vás vyjde na 74,99 €. Ak by ste počiny kupovali samostatne, jednotka a dvojka sú ponúkané za 11,99 €. Zvyšok sa predáva s cenovkou 17,99 € za kus.

Pustíte sa do tohto historického výletu, ktorý vám v rôznych variáciách vyrozpráva príbeh o udatných bojovníkoch a magických kryštáloch? Koniec koncov, dokážete si predstaviť lepšie naladenie sa na prichádzajúcu šestnástku ako toto? Na záver ešte prikladáme odkaz na našu dobovú recenziu, ktorá sa Pixel Remaster kolekcii pozrela na zub.

Komentuj!