Register

A password will be e-mailed to you.

Fanúšikovia Star Wars a zanietení hráči budú môcť na konci terajšieho mesiaca oslavovať. Na pulty videoherných obchodov a do našich konzol či počítačov sa totiž vráti Cal Kestis a to v pokračovaní výborného akčného RPG s názvom Star Wars Jedi: Fallen Order. Na sequel s podtitulom Surivor aktuálne láka posledný gameplay trailer. Čo nám prezrádza?

Marketingová a trailerová kampaň začala v pomerne skromnom duchu, no postupne sa rozrástla do naozaj veľkolepých proporcií, pričom tie predstavujú sen snáď každého fanúšika filmovej ságy, ktorý sa nezriedka za posledné roky sklamal (najmä kvôli zvláštnym rozhodnutiam Disney, ktoré sa nie vždy stretli s pozitívnym prijatím). Schválne si však pustite pôvodné ukážky a až následne nižšie priložené video, po ktorom by mal nasledovať už iba tradičný launch trailer. Tak či onak, posledná ukážka je výborným mixom príbehu a rýdzej akčnej hrateľnosti. Takzvanými money shotmi sa nešetrí a vidíme napríklad mesto Coruscant, vybuchujúce TIE Fightery alebo AT-AT.

Všetkému kraľujú choreograficky zaujímavé dokončovacie útoky v kooperácii s ďalšími hrdinami prítomnými v príbehu. Práve takéto ataky sú mimoriadne efektívne a nepochybne hráčom sprostredkujú adekvátnu porciu satisfakcie. Každopádne, naratívna línia zostáva stále do nejakej miery zahalená clonou mystiky a s absolútnou istotou nemôžeme prezradiť o čom druhý diel Calovej cesty bude.

To je však iba dobre. Ostatne, vývojári si evidentne šetria zásadné zvraty až do samotného hrania, takže nás môže scenár projektu iba prekvapiť. Napriek tomu ale nadchádzajúci titul vyzerá nadmieru dobre, inovuje pôvodnú hrateľnosť a rozširuje možnosti, veľkosť i dostupné mechanizmy. Tak snáď nás čaká naozaj nabitá akčná jazda, ktorá prekoná i výborný originál.

Star Wars Jedi: Survivor k nám dorazí dvadsiateho ôsmeho apríla 2023, takže jeho epické herné dobrodružstvo už takpovediac klope na dvere. Na svetelný meč rytierov Jedi pritom budú môcť siahnuť majitelia aktuálnych konzol PlayStation 5, Xbox Series S, Xbox Series X i osobných počítačov. Tešíte sa na pokračovanie alebo vás už značka Hviezdnych Vojen necháva chladnými?

Komentuj!