Register

A password will be e-mailed to you.

Nádejne a zaujímavo pôsobiaci počin Tchia bude sandboxové dobrodružstvo v otvorenom svete inšpirované Novou Kaledóniou. Hra je naplnená všetkými aspektmi novokaledónskej kultúry. Vývojári zo štúdia Awaceb zrekonštruovali ikonické pamiatky, zaľudnili svet miestnou faunou a flórou a dokonca príbeh vyrozprávali v miestnych jazykoch, pričom všetky postavy nahovorili miestne talenty.

Ak hru nepoznáte, tak si v krátkosti zhrnieme dej. Ostrov, ktorý hrdinka Tchia nazýva svojím domovom, napadli podivné látkové bytosti nazývané Maano. Konajú na príkaz zlého vládcu súostrovia Meavora a uniesli Tchiinho otca. Dokážu byť poriadne desivé, takže pri používaní všetkého čo máte k dispozícii (vrátane prostredia), budete musieť zachovať zdravý rozum, aby ste ich zneškodnili a zachránili otca.

Spolu s novou ukážkou uverejnenou v rámci najnovšej epizódy State of Play sme sa dozvedeli aj dátum vydania, ktorý znie 21. marec. Navyše, na konzolách PlayStation bude dostupná v predplatnom PlayStation Plus Extra a Premium, takže ak máte niektoré zmienené predplatné, budete sa môcť do dobrodružstva pustiť bez dodatočného nákupu.

Zároveň bola špeciálna Oléti edícia (Oléti znamená ďakujem), ktorá ponúkne výber kozmetických predmetov inšpirovaných hrami od spoločnosti Kepler Interactive, pod záštitou ktorej titul Tchia vychádza. Pomocou takzvaného Kepler Customization balíka budete môcť prispôsobiť oblečenie a farby vašej lode hrám Sifu, Scorn, Flintlock: The Siege of Dawn alebo Cat Quest.

Zdroje: State of Play, PlayStation.Blog

Komentuj!