Register

A password will be e-mailed to you.

Apríl je oficiálne za nami a je tu opäť čas, aby sme si pripomenuli tie najzaujímavejšie momentky, ktoré sa počas celého mesiaca v hernom svete odohrali. Treba uznať, že rozhodne bolo z čoho vyberať. Apríl bol mesiac plný zaujímavých udalostí a bolo celkom ťažké určiť, ktorým z nich budeme nakoniec venovať prioritu. Rozhodnutie však nakoniec padlo. Poďme si teda spolu pripomenúť kľúčové momenty minulého mesiaca.

Prehľad udalostí

  • Zdá sa, že príbeh Marvel’s Avengers sa oficiálne blíži do poslednej fázy. Hra dostala svoj finálny update s číslom 2.8, ktorým prináša deaktiváciu in-game obchodu s mikrotransakciami. Rovnako už je známy aj oficiálny dátum, kedy bude hra definitívne stiahnutá z predaja. Všetky potrebné info nájdete v našom článku.
  • Počas apríla sa výrazne hovorilo aj o značke Resident Evil. Hovorí sa o ďalšom možnom filmovom projekte, o ktorom sa detaily dočítate tu, pripravovaný animovaný film Death Island sa dočkal prvého traileru (môžete ho zhlidnuť tu), no taktiež sa opäť ukázalo, že sociálne siete vedia aj ublížiť, o čom svoje vie Lily Gao, ktorá prepožičala svoj hlas Ade Wong. Tá sa od fanúšikov série dočkala takej silnej kritiky až sa rozhodla zmazať svoj Instagram účet. Informovali sme o tom tu. Aby sme však túto správu zakončili trošku pozitívnejšie, potešilo nás aj veľmi milé video, v ktorom sa modelka Ella Freya, ktorá stvárnila Ashley Graham vybrala do Tokia, aby si kúpila hru, v ktorej sa objavila. Pokiaľ ste zvedaví ako to prebiehalo, video nájdete v našom článku.
  • Okrem Resident Evil sa však počas apríla výrazne spomínala aj značka The Super Mario Bros. Mario a Luigi sa v roku 2023 ukázali v najlepšej forme. Tohtoročný film podľa slávnej značky najprv prekonal rekord o najlepší opening pre animovaný film, ešte v tom istom mesiaci sa mu podarilo prekonať miliardové tržby, a samozrejme sa výraznejšie začali predávať aj hry nesúce jeho meno. Vyzerá to tak, že Mario a Luigi si počas roku 2023 slušne zarobili a sme zvedaví, aká budúcnosť čaká našich obľúbených inštalatérov.
  • Nasledujúca správa určite potešila všetkých fanúšikov série Half-Life, ktorý ale nevlastnia VR headset. Konečne majú možnosť si vyskúšať titul Half-Life: Alyx bez toho, aby potrebovali vstúpiť do virtuálnej reality. Nevyhnú sa síce určitým menším problémom, no celková príbehová kampaň sa dá už oficiálne zvládnuť aj bez využitia VR. Detaily nájdete tu.
  • Februárový titul Deliver Us Mars sa dočkal veľkého updatu, ktorý fixuje veľké množstvo bugov, no rovnako prináša do hry aj veľký vizuálny upgrade. Zdá sa, že pokiaľ ste si chceli užiť atmosféru Marsu v tom najlepšom, teraz je ten správny čas. Ak chcete vedieť viac, využite tento link.
  • Potvrdilo sa aj, že tento rok sa nakoniec Suicide Squad: Kill the Justice League nedočkáme. Hra sa odkladá až na rok 2024. Je otázne čo všetko chcú tvorcovia do tej doby na hre prekopať, no nechajme sa prekvapiť. Nový dátum vydania nájdete v našom článku.
  • Pozitívnou správou však je, že Marvel’s Spider-Man 2 by mohol stihnúť vydanie počas tohto roku. Sony podľa všetkého počas júna plánuje veľkú prezentáciu, na ktorej by mohla byť hra aj poriadne predstavená. Ďalšie info ponúkame tu.
  • Napriek tomu, že ešte nie sú známe presné detaily, vyzerá to tak, že Sega by mala záujem kúpiť štúdio Rovio, ktoré nám prinieslo populárny titul Angry Birds. Podľa dostupných informácií bude táto akvizícia stáť Segu až miliardu dolárov. Ďalšie informácie nájdete, keď využijete tento link.
  • Aj vám chýbal v Hogwarts Legacy populárny metlobal? Ak áno, možno vás poteší správa, že bol oznámený titul Harry Potter: Quidditch Champions, ktorý nám práve toto prinesie. Detaily k správe nájdete tu.
  • Ak stále patríte medzi ľudí, ktorí zveľadujú svoj zvierací kult vedený posledným baránkom božím, možno vás potešil nový update, ktorí tvorcovia do hry Cult of the Lamb priniesli. Ten vám umožňuje získať nové magické predmety, prinavrátiť dušiam starých bohov ich pokoj a následne aj doplní príbeh o nové dobrodružstvá. O udalosti sme informovali tu.
  • Máte radi nešikovného robotického inšpektora Gadgeta, jeho šikovnú neter Penny a ich psa Braina? Potom vás možno potešila správa, že táto značka sa dočká aj svojej videohernej adptácie. O udalosti sme informovali tu.
  • Záver mesiaca ešte výrazne dominovala správa ohľadom akvizície Activisionu, ktorých má záujem kúpiť Microsoft. Zdá sa, že obchod narazil na ďalšie úskalia, ktoré priniesol verdikt britského Úradu pre hospodársku súťaž a trhy (CMA). Podrobnosti sa dozviete v našom článku.

Priniesli sme vám

  • Druhá časť nášho článku bude tradične venovaná všetkému, čo sme vám počas mesiaca mali možnosť priniesť. Apríl bol bohatý na informácie (ako ste mohli vidieť v prvej časti), no rovnako sme sa vám snažili prinisť aj iné zaujímavé články. Poďme sa teda na ne pozrieť viac zblízka.
  • Na konci mesiaca ste si mohli pozrieť rebríček najlepších piatich hier zo sveta Star Wars. Pokiaľ ste ich ešte nevyskúšali a máte pocit, že by mohlo ísť o tituly podľa vášho gusta, určite im dajte šancu. Kompletný zoznam nájdete v našom špeciáli, o ktorý sa postaral Róbert Herda.
  • Čo sa recenzií týka, pozreli sme sa na malé umelecké dobrodružstvo v Novej Kaledónii s titulom Tchia. Určite pôjde o titul, ktorý zaujme všetkých fanúšikov farebných adventúr s pozitívnym nádychom. Vyskúšali sme aj pixelový hack and slash titul Hunt the Night, ktorý sa môže popýšiť veľmi pekným vizuálnym štýlom a kvalitnou hudbou, no rovnako aj solídne spracovanými súbojmi.
  • Za veľké sklamanie však považujeme dlho očakávne The Last of Us Part I, ktoré malo priniesť tento legendárny titul pre PC hráčov. Hra sa však rozhodne neukázala v tom najlepšom svetle. Za mierne sklamanie považujeme aj nový WWE 2K23, ktorý do tejto športovej série nepriniesol žiadne zaujímavejšie inovácie, ktoré by nás motivovali venovať titulu svoj čas.
  • Zažili sme ale aj návrat zombie apokalypsy v dlho očakávanom titule Dead Island 2, ktorý určite poteší všetkých, ktorí chcú vyraziť do ulíc zlikvidovať pár zombies. Prežili sme aj nebezpečenstvá v Číne v titule Wo Long: Fallen Dynasty a samozrejme sme neopomenuli ani Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon, ktorý sa pokúsil predstaviť trošku iným hráčom, než boli fanúšikovia zvyknutí. Najviac sme ale ostali nadšení z posledného DLC pre Total War: Warhammer III s názvom Forge of the Chaos Dwarfs. Fanúšikovia z výsledku určite nebudú sklamaní.

Ďakujeme za vašu pozornosť, to je z našej strany pre tento mesiac všetko. Veríme, že s nami ostanete aj počas mája, kedy vám určite opäť prinesieme ďalšie zaujímavosti zo sveta hier a samozrejme aj naše dojmy na herné tituly, ktoré sa nám dostanú do rúk.

Komentuj!