Register

A password will be e-mailed to you.

Pre fanúšikov ťahových JRPG titulov je dátum 24. februára 2023 pomerne zásadným termínom. Na herné platformy sa totiž dostane pokračovanie žánrového hitu z roku 2018, ktorý niesol názov Octopath Traveler. Dokonca, sme vám svojho času priniesli recenziu na počítačovú verziu tohto atraktívneho projektu. A teraz, takmer päť rokov od pôvodného vydania, prichádza sequel s identickým názvom a poradovou číslovkou dva.

Ten sa má niesť vo veľmi podobnom duchu ako originálny projekt. To znamená, že sa vďaka cestičkám osudu stretne niekoľko (v prípade dvojky by to malo byť osem) hrdinov, ktorí sa spoja a prežijú fantastické dobrodružstvo zasadené do atraktívneho sveta.

Stále pritom platí, že vizuálna stránka je ladená do takzvaného HD-2D – to nepochybne lahodí oku nejedného hráča. Treba však zmieniť, že do veľkej mieri ide o retro záležitosť, nakoľko súboje v nej stále prebiehajú vo forme ťahov, kde sa omnoho viacej využíva taktické myslenie ako šikovnosť prstov či obratnosť ústredných postáv.

Každopádne, vydanie je naozaj blízko. Titul sa pritom pozrie na osobné počítače, Nintendo Switch a tentokrát i PlayStation 4 a PlayStation 5. Zaujímavosťou zostáva, že pôvodný projekt sa na platformu spoločnosti Sony nikdy nepozrel. Pri pokračovaní to zatiaľ vyzerá presne naopak, keďže o Xbox verzii Octopath Traveler II aktuálne nie je ani chýru a ani slychu.

Tak či onak, zostáva niekoľko posledných týždňov do dňa D a zrejme preto sa vývojári zo štúdia Square Enix rozhodli do sveta vypustiť plnohodnotné demo. Ide o typický prológ, ktorý je predsa len o niečo rozsiahlejší ako bežné herné ukážky. V rámci neho máte možnosť vybrať si jedného z ôsmich hrdinov a tri hodiny sledovať jeho cestu.

Celý postup, ktorý na konkrétnej platforme získate, bude následne prenesený do oficiálneho titulu. Záleží teda iba na vás ako veľmi v príbehu pokročíte. Ostatne, v žánrových projektoch sa dá nezriedka pomerne aktívne grindovať a získavať skúsenostné body, aby bola vaša ústredná postavička čo možno najsilnejšia. V prípade, že by ste si radi projekt vyskúšali, je dostupný na všetkých platformách, na ktorých titul vychádza, pričom na PC si ho viete stiahnuť prostredníctvom Steamu.

Komentuj!