Register

A password will be e-mailed to you.

Nintendo v podstate už dlhé roky žije zo svojich starších značiek, ktoré dokáže aj po mnohých dekádach stále úspešne a nadmieru kvalitne aktualizovať, takže v podstate vôbec nepôsobia archaicky, zastarane alebo nezaujímavo. Je to práve naopak. A hoci Kirby bol nejakú dobu na odpočinku (minimálne čo sa veľkých projektov týka), minuloročný Forgotten Land očividne opätovne vzbudil záujem o túto sériu.

Už tento mesiac nás totiž čaká remake počinu z roku 2011, ktorý nesie názov Kirby’s Return to Dream Land Deluxe. Svojho času šlo o prvú veľkú hru s Kirbym po viac ako desiatich rokoch, pričom možno zmieniť, že v dobovej kritike dopadla veľmi dobre. Koniec koncov, obdobné počiny idú tejto spoločnosti zďaleka najviac.

Ide totiž o tradičnú platformovú záležitosť, ktorá sa ale môže popýšiť genialitou prameniacou z faktu, že za ňou stojí samotné Nintendo, ktoré je na poli tohto žánru absolútnym kráľom. Zverejnené gameplay zábery pôsobia naozaj dobre a hoci cítiť, že vizuálne ide o staršiu hru, dizajn, zábavnosť a aj istá náročnosť zostali zachované. Ba čo viac, pomerne dobre odolali hlodaniu zubu času.

Pokiaľ sa plánujete do Kirbyho pustiť, upozorňujeme, že Return to Dream Land Deluxe vyjde 24. februára 2023 na Nintende Switch. Dovtedy sa môžete na projekt naladiť vyskúšaním si oficiálneho dema, ktoré je dostupné v tradičnom digitálnom obchode vyššie zmienenej konzoly.

Komentuj!