Register

A password will be e-mailed to you.

Podozrivo dlhé mlčanie ohľadom očakávanej next-gen aktualizácie hry The Witcher 3: Wild Hunt bolo konečne ukončené. Známe poľské štúdio CD Projekt RED tentoraz oznámilo, že next-gen aktualizácia posledného príbehu Geralta z Rívie bude k dispozícii už pomerne skoro, konkrétne 14. decembra 2022.

Toto pomerne zásadné vylepšenie bude k dispozícii zadarmo na platformách PC, konzolách PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Na PC pôjde o klasickú aktualizáciu, takže next-gen verzia sa v našich knižniciach v službe Steam alebo GOG.com neobjaví ako samostatná položka.

Na PC sa očakáva aktualizácia novšej edície GOTY aj pôvodného vydania z roku 2015, ktoré môže byť doplnené o samostatne zakúpené DLC. V súčasnosti existujú na PC obe verzie. Momentálne má GOG.com informácie, že pôvodná edícia dostane tiež aktualizáciu, zatiaľ čo edícia Game of the Year bude premenovaná na Complete Edition. Údajne sa môžeme tešiť na rôzne vizuálne a technické vylepšenia, vrátane podpory ray tracingu, rýchlejšieho načítania na konzolách a niekoľkých módov, ktoré budú integrované priamo do hry. Tešiť sa môžeme aj na bezplatné mini balíčky DLC založené na seriáli Zaklínač od Netflixu. Konkrétne môžeme počítať s novými zbraňami alebo brnením pre Geralta a alternatívnym vzhľadom niektorých postáv. Dúfajme, že next-gen update príliš nenaruší podporu a funkčnosť už existujúcich módov.

Dobrou správou je, že Zaklínač 3 dostane v budúcnosti túto novú aktualizáciu aj na staršiu generáciu konzol, teda na PlayStation 4, Xbox One a Switch. Hoci nepôjde o aktualizáciu pre novú generáciu ako takú, mali by sme očakávať viac než len niekoľko prídavkov a vylepšení, ako aj spomínané DLC inšpirované Netflixom. Zatiaľ nevieme, kedy sa týchto nových funkcií dočkáme na starších konzolách, ale opäť budú zadarmo.

Komentuj!