Register

A password will be e-mailed to you.

Počas oficiálneho dňa hry Mass Effect, pripadajúceho každý rok na 7. novembra, sme sa dočkali krátkeho teaseru založeného na staršom koncepte budovania masového vysielača. Ide o teasing na úplne novú epizódu, na ktorej v súčasnosti pracuje spoločnosť BioWare. Dočkali sme sa tiež oznámenia bezplatného kozmetického obsahu pre hru The Sims 4 založeného na sérii Mass Effect.

Krátko po vydaní teaseru sa však fanúšikom podarilo trochu pohrať so zvukom a odhalili skrytú zvukovú nahrávku, v ktorej známa asari Liara T’Soni, ktorú môžete poznať z predchádzajúcich dielov série, komunikuje za sprievodu zvukov, ktoré pripomínajú gethskú technológiu. Liara nám konkrétne povedala nasledovné: “Presne tak, rada sa vyľaká, ale v tejto chvíli by už mala vedieť, že ľudskú vzdorovitosť netreba podceňovať.”

Samozrejme, nikto nevie presne, čo tieto slová znamenajú a v akom kontexte boli vyslovené. Riaditeľ hry Michael Gamble, ktorý vedie vývoj nového Mass Effectu v spoločnosti BioWare však na Twitteri aspoň potvrdil, že hlas v nahrávke skutočne patrí Liare. Gamble cez víkend náhodne zverejnil aj úplne nový koncept z vývoja, ktorého časti boli použité v rôznych teaseroch spojených s tohtoročným dňom Mass Effect. Oba koncepty zobrazujú mestské prostredie, ktoré by malo byť dobre známe aj veteránom predchádzajúcich dielov. Farebná paleta pripomína stanicu Omega, ale pravdepodobne ide skôr o Thessiu alebo Illium. V každom prípade môžeme vidieť klasický dizajn vozidiel a príslušníkov niekoľkých známych rás.

Keďže vývoj nového Mass Effectu je stále v relatívne ranom štádiu, je isté, že na konkrétne odpovede na všetky otázky, ktoré tieto koncepty môžu vyvolať, si budeme musieť ešte chvíľu počkať. Teda, ak samozrejme nepríde zase k nejakému ďalšiemu úniku…

Komentuj!