Register

A password will be e-mailed to you.

Alone in the Dark je značka, ktorú možno považovať za zakladateľa survival hororov, hoci sa toto označenie začalo používať až s príchodom prvého dielu Resident Evil v roku 1996. Alone in the Dark však vyšiel o 4 roky skôr. V osemdesiatych rokoch minulého storočia tu dokonca boli počiny ako Haunted House (1982, Atari 2600) či Sweet Home (1989, NES), no práve spomínaný Alone in the Dark bol prvou hrou, ktorá viac-menej predstavila survival horory tak, ako sme ich poznali po nasledujúce roky. Po vydaní prvého dielu vyšli veľmi rýchlo dve pokračovania, takže v rozmedzí troch rokov mali hráči k dispozícii celú trilógiu. Následne ešte vyšiel podarený Alone in the Dark: The New Nightmare z roku 2001, priemerný Alone in the Dark (2008) a, ospravedlňujem sa za výraz, hnoj Alone in the Dark: Illumination z roku 2015, ktorý sériu pochoval. Dnes však vstáva z mŕtvych a vracia sa späť na začiatok.

V utorok sme vás informovali o možnom návrate Alone in the Dark, na ktorý lákal insider/leaker s prezývkou The Snitch, ktorý zverejnil citát z filmu Alone in the Dark, ktorý ak ste nevideli, tak to ani nenapravujte, nakoľko ide o príšerný film z dielne nechválne známeho Uweho Bolla. To však stačilo na to, aby bolo možné odhaliť o čo ide a viac-menej považovať vec za hotovú, keďže The Snitch má tento rok až na menšiu nepresnosť (oznámenie dátumu vydania God of War Ragnarök, no to bolo zapríčinené odsunom oznámenia zo strany Sony na poslednú chvíľu) úplne presné správy o nadchádzajúcich oznámeniach. A nemýlil sa ani tento raz, keďže Alone in the Dark sa vráti na PC, PS5 a Xbox Series X|S v remaku, prípadne reimaginácii prvého dielu z roku 1992.

Oficiálne hra ešte oznámená nebola, no keďže vydavateľ a majiteľ práv THQ Nordic má dnes večer o 21:00 hodine nášho času prezentáciu svojich pripravovaných hier, prebehne oznámenie práve počas showcase. Titul od vývojárov zo štúdia Pieces Interactive dostane jednoduchý názov Alone in the Dark, takže to bude už tretia hra v sérii s rovnakým názvom, no tento raz sa to dá chápať. Obchod Smartoys, ktorý sa postaral o únik a potvrdenie teasu The Snitcha nám naservíroval nielen platformy, ale aj boxart, no i prvé obrázky priamo z hry a aj kľúčové prvky titulu, ktoré znejú nasledovne:

  • Preskúmajte Dercetovu vilu v tejto opätovnej návšteve Alone in the Dark, skutočného milostného listu hororovej klasike z 90. rokov.
  • Vráťte sa ku koreňom psychologického hororu. Zažite atmosférické dobrodružstvo hodné hry, ktorá založila tento žáner.
  • Ponorte sa do sveta prešpikovaného zvukmi, z ktorých vám naskočí husia koža na pozadí doom jazzu, ktorý je rovnako nezabudnuteľný ako hypnotický.
  • Pocíťte adrenalín, keď sa zúfalo snažíte prežiť vo svete, kde sa realita začína rúcať, zlo číha v každom tieni a munícia je vzácna.
  • Zažite túto nočnú moru z pohľadu Emily Hartwood alebo Edwarda Carnbyho a odhaľte s nimi temné tajomstvá gotického sídla.
  • Prejdite za hranice predstavivosti prostredníctvom komplexného psychologického príbehu, ktorý napísal kultový scenárista Mikael Hedberg, autor scenárov hier SOMA a Amnesia.

To je zatiaľ všetko, čo k novému Alone in the Dark zatiaľ máme k dispozícii. Večer určite budeme vedieť viac a snáď uvidíme aj gameplay trailer s dátumom vydania, čo by bol mimoriadne pekný darček k oslave 30. výročia značky. Obrázky vyzerajú nádejne, no vývojárske štúdio toho zatiaľ mnoho nepredviedlo a tak je otázne, či túto úlohu zvládnu. Budeme však dúfať, že áno, táto séria si kvalitný a plnohodnotný návrat bezpochyby zaslúži.

Zdroje: resetera, DSOG

Komentuj!