Register

A password will be e-mailed to you.

Aj počas týchto horúcich letných dní neustáva dianie vo videohernom svete. Takže aj dnes prinášame náš pravidelný prehľad, ktorý vám poskytne tie najčerstvejšie informácie.

  • Platforma Itch.io prináša charitatívny balík s vyše 750 hrami, pričom všetky dosahujú hodnoty desiatich dolárov. Výťažok z tohto balíka pôjde na konto charitatívnych organizácií, ktoré pomáhajú ženám s právom na potrat. Táto platforma tak reaguje na aktuálnu situáciu v USA, kde najvyšší súd vzal ženám právo na potrat a rozhodovanie vložil do rúk jednotlivým štátom.
  • Square Enix na svojom streame predstavilo nový update 6.2 spoločne s DLC Island Sanctuary pre MMORPG Final Fantasy XIV. Tento nový update s číslovkou 6.2 vyjde koncom augusta a prinesie dodatočné príbehové aj vedľajšie úlohy, rozsiahly dungeon a nové výzvy pre normálnu a extrémnu náročnosť.
  • CD Projekt v rámci osláv svojho 20 ročného pôsobenia na hernej scéne pripravuje zaujímavé streamy. Prvý je naplánovaný na stredu 6. júla, kedy nazrieme do Wizimy spolu so spoluzakladateľom tohto štúdia, Marcinom Iwińskim. Všeobecne sa očakávajú rôzne zaujímavé oznámenia.
  • Urbek City Builder je budovateľská stratégia, inšpirovaná kockatým vizuálom Minecraftu. Pracuje na nej štúdio Estudios Kremlinois, ktoré ohlásilo, že tento jeho počin sa dočká vydania už 13. júla 2022 na Steame.
  • Metroidvania The Last Case of Benedict Fox odhalila viac zo svojej hrateľnosti. Lovecraftovsky ladená záležitosť sa previedla päťminútovým videom, pričom vydanie je naplánované na rok 2023.
  • Rebríček predajov na Steame naďalej vedie zariadenie Steam Deck, avšak čo sa týka samotných videohier, na prvé miesto sa vyšvihlo DLC Sunbreak do hry Monster Hunter Rise. Na ďalších miestach sa umiestnili také tituly ako survival počin Raft, bojovka DNF Duel, či pretekársky titul F1 22.
  • Momentálne najobľúbenejší titul fanúšikov virtuálneho pinballu s názvom Pinball FX sa síce ešte stále nachádza vo fáze predbežného prístupu na Steame, avšak autori postupne pridávajú nové hráčske stoly. Najnovšie do tohto titulu pribudol The Machine: Bride of Pin·Bot, ktorý patril medzi tie najžiadanejšie.
  • Free to play digitálny zberateľský kartový titul Teppen od štúdii GungHo Online Entertainment a Capcom, určený pre mobilné zariadenia, dostal ďalší Capcom obsah. Konkrétne ide o nové karty z Resident Evil Village a s nimi spojené nové úlohy.

Komentuj!